Good Robot - Teszt

Jó robot menni megbosszulni emberek halál...

A Good Robot egy érdekes játék. Pont azok közé tartozik, amik nagyjából 99% mechanikából állnak, így a játékmeneten kívül szinte semmi nincs benne. Megyünk, lövünk, ölünk és elölről kezdjük. Összetudnám foglalni az egészet 5 mondatban, de lehet akkor is már csak húznám az egészet. És a poén az, hogy nem egy rossz cucc, csak nagyon nagyon egyszerű. Készüljetek, küszködni fogok, hogy eleget tegyek a teszt fogalmának, de a Good Robot egy olyan játék, amit saját kezűleg kell kipróbálni, nem pedig mások véleményére hagyatkozni, mindjárt meglátjátok miért.


Rögtön azzal kezd a játék, hogy egy romos területen ébredünk a kicsi kis robotunkkal és menni kell ölni addig, amíg minket nem likvidálnak. És a játéknak van sztorija, bár ez nem derül ki a futtatás közben, én is a Steam profilt böngészve találtam meg. 2031-ben olyan szennyezett lett a Föld felszíne, hogy az emberek masszív földalatti városokba költöztek, amit egy bizonyos PyroCorp biztosított. Poén az átmenetben, hogy a fejlesztők neve Pyrodactyl. Biztos az alapítók piromániások, na, szóval, megannyi kis robotot alkottak, akik segítettek fent tartani az élet körülményeit, mind addig, amíg meg nem hülyültek és ki nem nyírtak mindenkit. A cég utolsó gyártmánya viszont egy jó robot, aki ugye mi vagyunk és célunk, hogy megöljünk mindenkit.


Szóval ott tartottam, hogy megyünk és ölünk. A játék különböző területekre van osztva és mindegyik elején van egy bolt, ahol az ellenségekből kinyert pontokért vásárolhatunk vagy passzív fejlesztéseket, amíg több sebzést és életet biztosítanak, vagy valamilyen vicces sapkát. Rengeteg kalap van a játékban, amik igen viccesen néznek ki a jó robot fején: cilinder, viking sisak, macskafül és még sorolhatnám. Ezek mind garantálnak valami elhanyagolható pluszt, valamint achievement jár érte, ha sokáig a fejünkön tudjuk tartani, ehhez pedig az kell, hogy ne sérüljünk meg, amit elég nehéz kivitelezni.


Lévén, hogy ez egy 2D-s lövöldözős játék, a harc szinte állandó. Szóval ne számítsatok puzzle-re vagy megoldandó küldetésekre, csak lőni kell és kész. Erre van egy elsődleges fegyverünk, ami egy gyors tüzelésű rendszer, és egy másodlagos fegyverzet, ami többet sebez, nagyobb hatótávú ám töltési idő is van rajta. A játék során az ellenfelek dobhatnak új fegyverek, amik módosítják a jelenlegit, így tehetünk szert pattogó lövedékekre, gyorsabb tüzelésű, de rövidebb távú gépfegyverekre, vagy nyomkövető rakétákra illetve repeszbombákra. Sok fegyver sok rossz robot ellen. Az ezernyi lövedék garantálja, hogy nagyon hamar ne lássunk semmit sem a képernyőn, csak egy nagy csatateret. Igazából nagyon izgalmas, de borzalmasan repetitív. Mivel nincs küldetés, a játék célja az, hogy minél több pontot érjünk el, ami nekem kevés. Persze van sok különféle ellenfél, más fegyverek és olykor boss-nak nevezhető robotok is jönnek, ez akkor sem elegendő ahhoz, hogy sokáig lekössön.


Ellenben ötletesen néz ki. A romos földalatti városban sötét van, a jó robotnak viszont van egy kis lámpája, amivel bevilágít mindent. Nagyon király dolog, ahogy haladunk és az árnyékok mozognak. Egy idő után el lehet tőle szédülni, de tényleg jól néz ki. A gond csak, hogy a robot lámpája tök felesleges, mivel az árnyékok nem a kiszórt fényhez igazodnak, hanem magához a robothoz. Értsétek úgy, hogy ha van egy olyan objektum, ami árnyékot vet, hiába világítunk rá különböző szögből, ugyan olyan lesz a vetület, mert csak akkor változik, ha megmozdulunk. Ugyan ez van az ellenfelekkel, akik sötétek, ha valami takarja őket, éppen ezért a lámpa teljesen felesleges és zavaró. Jó ötlet lenne, de rosszul van megoldva. A zenék viszont elég szórakoztatóak, ellenben minden más hanggal, amik folyamatos ismétlődése a harcok során nagyon zavaró tud lenni.



Szóval ez a Good Robot, mész, lősz, meghalsz, mész, lősz, meghalsz. A játék célja, hogy minél több pontot érj el és megdöntsd saját rekordodat vagy éppen másokét. Vannak benne vicces elemek a sapkákkal és a színes fegyverzet, valamint a különféle rossz robotok elleni harc igazán szórakoztató, de rögtön ismétlődik az egész. Kis plusz tartalommal, mint a különleges szobák, vagy megoldandó feladványok biztos feltudnák dobni, de a fejlesztők úgy gondolták, hogy ennyi is elég lesz. Hangsúlyozom, nem rossz, sőt, szórakoztató, de nekem kevés. Steam-en nézzétek meg, nem is kerül sokba.

Értékelés
 8.0 Játékmenet: 

Lövöldözős játék révén nagyon pörgés és izgalmas a sok különféle ellenfélnek és fegyverzetnek köszönhetően.
 8.0 Hangulat: 

A sötét romos világ a mozgó árnyékokkal megteremtik a gonosz robotok elleni harc kedvét.
 7.5Grafika: 

Semmi különleges, kivéve a világ, az nagyon jól néz ki.
 7.5Hangok: 

Hangulatos és pörgős zenék, de a folyamatos lövöldözésben és robbanásból nehéz később bármit is kivenni.
 7.0Szavatosság:

Elsőre nagyon magával ragadó a harc és az izgalom, de a játék keveset ígér. Döntsd meg az előzőleg elért pontszámaidat, más nincs? Nincs.
Review score
 7.6
A Good Robot egy pörgős kis lövöldözős játék, melyben a harcokra igen sok lehetőségünk van. Megannyi fegyver és ellenfél garantálja, hogy nehezen verekedjük át magunkat az akadályokon, de a játéknak nincs célja, csak az, hogy több pontot szerezzünk, mint mások.

Összes oldalmegjelenítés