The Flock - Előzetes

A kőszörnyek félnek a fénytől...



A The Flock egy olyan játék, amely szerintem sok mókát tartogat. Első ránézésre úgy gondolom, hogy az érdeklődést fel tudja kelteni, hiszen ritkaság az ilyen típusú alkotás. Reményekkel teli ültem le elé, de hamar meg kellett tapasztalnom, hogy annyira még sem jó, mint amire én számítottam. Ez tulajdonképpen egy multiplayer játék, ahol két oldal található meg: a Flock és a Carrier. Maga a játékmenet egy viszonylag nagy arénában zajlik, ahol a gyanútlan áldozat sétálgat, keresve az artifact-okat, és csupán egy lámpa áll rendelkezésére, na meg a hallása. Szemben vele van az ellenfél, aki egy szörny és feladata levadászni a másikat, ügyelve arra, hogy ne kerüljön fénybe, mivel az eléggé ártalmas számára.


Magát a játékot úgy lehet megnyerni, hogy a Carrier megszerzi az összes artifact-ot, illetve a Flock levadássza a kalandozót. Nem nagy cucc, ráadásul hasonló szabályú játékokkal találkozhattunk már máshol is. Maga az artifact fényt sugároz, ami a Carrier-nek biztonságot jelent, bár így a Flock is könnyen bemérheti, hogy merre van. A fegyverünk, ami gyakorlatilag csak egy lámpa, képes megölni a lényeket, ha ráirányítjuk a fénysugarat, de nem szabad elfelejteni, hogy ezzel egyszerre csak egy valakit tudunk elintézni, ha pedig ellenfeleink falkában vadásznak, mint a velociraptor, akkor életünket is veszíthetjük hamar. A Carrier tehát végsőmegoldásban használja támadásra a lámpát, végig bujkáló és settenkedő játékstílust végez.


Azért a Flock-nak is van egy-két trükkje. Feladata tehát egyszerű: ki kell nyírnunk a lámpásokat, ám ezt nem csak a folyamatos vadászattal oldhatjuk meg, hanem bizony leleményességgel is. Ezek a lények kővé változnak, ha nem mozognak. Ilyenkor egyrészt immunisak vagyunk a fényre, másrészt pedig ez a viszonylag nagy és több szintes labirintus tele van szobrokkal, amik segítik a munkákat és a Carrier könnyen összetévesztheti a kőalakokat. Egy rossz megítélés, és máris hátba támadtuk őket. Azért nincsen ezen az oldalon sem könnyű dolgunk: a kővé válás egy másodpercet vesz igénybe, tehát a Carrier könnyen megláthat minket, ha még éppen mozgunk mikor felfigyel ránk, amire igen nagy az esély, hiszen a Flock folyamatosan hangokat ad ki.


Összességében szórakoztatónak tűnik, és őszintén azért elég félelmetes is. Carrier-ként tudja az ember, hogy folyamatosan vadásznak rá, a Flock pedig könnyen meg tud halni a puszta fényben, szóval izgalmakkal teli. A játék nagy hibája viszont a megannyi bug, ami érhető, hiszen a Vogelsap egyelőre csak early access-ként tudja felkínálni a játékát. Talán ennél is nagyobb baj az, hogy csupán egy játékmód érhető el, és nem is biztos, hogy lesz, vagy egyáltalán lehet kitalálni másikat. 


Rövid kalandnak mindenképpen megéri, haverokkal biztos mókás az egymásra vadászás, de hosszútávon igen rövid a szórakoztató faktora. Ennek ellenére Steam-en el tudjátok érni, nincs olyan jó közösség véleménye a The Flock-nak, de a helyzet azért nem annyira rossz. Van ott móka, csak limitált.

Összes oldalmegjelenítés