Kipróbáltuk a Call of Duty: Black Ops III bétát

Megint egy Call of Duty...



Próbálok hiteles képet mondani nektek a Call of Duty: Black Ops III-ról. Kicsit nehézkes dolgom van, mivel az utolsó Call of Duty játék, amivel játszottam az a Call of Duty volt. Nem igazán az én világom se a világ-, se a modernháborús dolgok, pláne nem a PVPFPS cuccok, de úgy voltam vele, hogy üsse kavics, egy bétát kipróbálhatok. Ugye rég voltak már azok az idők, amikor lázba jöttünk a Call of Duty név láttán. Megannyi játékot kiadtak már, nem tudom, hogy valaki számon tartja-e még. Most hogy kipróbáltam a Black Ops III-at, azt hiszem mondhatom, hogy hosszú idők után, egy izgalmas új epizód közeleg.


Ezeknek a játékoknak a multi része volt mindig is a húzó. Bár lesz benne co-op kampány, jelenleg csak a többjátékos mód érhető el. Én azt hittem, hogy 1-2 maximum 3 különböző játékstílus lesz majd benne, de meglepetésemre sokkal több megtalálható. Persze mindegyik multiplayer központú, csapatos szórakozások, ahol megtalálható a klasszikus capture the flag és a team deathmatch is, de vannak köztük más egyéb finomságok is. Nagyon érdekes, hogy jelen esetben egy úgynevezett bio-engineered katonát irányítunk, akit kedvünkre szabhatunk át a saját stílusuknak megfelelően.


Jelenleg négy speciális karakter közül választhatunk, akiknek különféle képességeik és természetesen fegyvereik vannak, és egyértelmű, hogy a játékstílusuk sem egyforma. Például ott van Ruin, aki két képességgel bír: az egyik, a Gravity Spikes, egy olyan támadás, ami kis területen sebez, a másik az Overdrive, minek hatására egy kis gyorsasági bónuszt kapunk. Az egész kompozíció nagyon csicsásan néz ki, mivel a kiválasztás után kapunk egy pofás kis 3D-s hátteret a katonánkról, amit élvezet nézni, amíg a rendszer keresi a játszható partykat. A játékban a karakterünk természetesen szintet lép, amiért cserébe úgynevezett token-eket kapunk. Ebből tudunk később fegyvereket vásárolni, illetve a többi képességünket feloldani.


Azt hiszem elmondhatjuk, hogy a Black Ops III lesz a legmozgékonyabb Call of Duty játék. Habár már a korábbi részekben megtalálható az exoskeleton, ami segít, hogy gyorsabban mozogjunk, duplát ugorjunk és a többi, most ez a rendszer még aprólékosabb és pontosabb lett. Jelenleg az említett dupla ugrás helyett jetpackünk van, amivel pontosabban tudunk nagyobb távolságokat megtenni, persze ezt sem használhatjuk világba. De nem csak ugrásra használhatjuk, a kitéréseknél is sokat segít, ha hirtelen és gyorsan tudunk oldalra csúszni. Kicsit fura lesz elsőre, de órák kérdése és természetessé válik.


Igazából elmondhatom, hogy a Black Ops III képes volt megújulni, ami igen nagy szó, ha figyelembe vesszük a Call of Duty előtagot. Nehéz újat mutatni a sorozat megannyi része után, de úgy érzem, ez most sikerült. Persze rengeteg hiba van még benne, a match making raiting teljesen felügyeletlen, így élvezni a játékot kezdőként nagyjából lehetetlen, de a jó ötleteket lehet látni benne. Habár a Treyrach fejleszti, a kiadó az Activison, így gondolhatjátok mennyibe kerül. Le se merem írni. Steam-en csekkoljátok, és ha kedvet kaptatok rá, nyomjátok egy kicsit a bétát. A játék november 6-án jelenik meg, reméljük tesztben is beszámolhatunk akkor majd a Call of Duty: Balck Ops III-ról.

Összes oldalmegjelenítés