The Forest - HG interjú

Interjú a csapat két tagjával...

Pár hete adódott a lehetőség arra, hogy kikérdezhessük az utóbbi idők egyik legsikeresebb (és véleményem szerint legérdekesebb) túlélő-játék, a The Forest fejlesztőit. Kérdéseinkre az Endnight Games csapatából Ben Falcone kreatív igazgató és Michael Mellor AI-programozó és animátor válaszolt.

Először is, köszönjük szépen a lehetőséget. Kérlek, mutasd be pár szóban a játékot! Valamint érdekelne minket, hogy honnan szereztétek az inspirációt hozzá?

A The Forest egy nyílt világú túlélő-horror játék, amelyben egy repülőgép-szerencsétlenség túlélőjét alakítjuk, aki egy rejtélyes helyen tér magához. A játék során meg kell védened magad a rád támadó kannibálokkal szemben. E kezdeti ötletet a nyolcvanas évekbeli kannibál-filmek adták, és nekünk nagyon tetszett az ötlet, hogy a játékost egy ilyen környezetbe helyezzük, hogy próbáljon meg túlélni.


A játék még alfa fázisban van, ám máris rengeteg dolgot tartalmaz, még egy co-op módot is. Tervezitek, hogy kibővítitek a többjátékos részt több játékos számára, vagy esetleg játszható szörnyeket adtok hozzá?

Szeretnénk több játékmódot is adni a co-ophoz a későbbiekben, azonban jelenleg a fő feladatunknak a játékmenet csiszolását tekintjük.

A The Forest egy túlélő-játék, azonban tervezitek-e, hogy más játékmódokkal is kiegészítitek a későbbiekben (például történet-mód)?

A játék története kezd körvonalazódni, és izgatottan várjuk, hogy elkezdjük összeilleszteni a részleteit, hogy az értelmet nyerjen a játékosok számára. Az, hogy mit jelent a yacht, mi a víznyelő, és, hogy mi is maga az erdő, remélhetőleg idővel világossá válik a játékosok számára.


A játék már most is remekül fest, azonban terveztek-e valamilyen nagyobb grafikai fejlesztést a jövőben, például a közeledő DirectX 12 megjelenésre való tekintettel?

Mostanában váltottunk át Unity 5-re, ami nagyban javította játék megjelenésén, valamint minden egyes javítással igyekszünk a játék külsejét is szebbé tenni. A DX 12 pedig nagyon érdekes dolognak tűnik, amivel érdemes lehet megismerkednünk.

Manapság rengeteg fejlesztő választja a korai hozzáférés modellt, de rengeteg játék sose készül el. Mit gondoltok, mi a legjobb módja annak, hogy megtartsátok a közösség bizalmát, és fent tartsátok az érdeklődést?

Számunkra az az igazán fontos, hogy egy remek játékot készítsünk. A közösség fantasztikus, és a kezdetek óta támogat minket. Rengeteg javaslatot és visszajelzést kaptunk, amelyeket később el is helyeztünk a játékban.

A korai hozzáférésű fejlesztési módszer nagyban eltér a hagyományos módtól. Szerintetek jobb is, vagy csak más?

A korai hozzáférés eléggé másmilyen. A közönséggel együtt készíteni egy játékot érdekes. A kihívást az jelenti, hogy tartsuk magunkat a saját ötletünkhöz, de ugyanakkor figyelembe vegyük azt is, amit a játékosok javasolnak.


Tudom, hogy a játék még kezdeti fázisban van, azon lehet már tudni, hogy mikorra várhatjuk a teljes változatot?

Jelenleg még nincs megjelenési dátumunk.

Attól, hogy a The Forest megjelenése sincs még annyira közel, van-e már esetleg valamilyen ötlet egy következő játékra?

Jelenleg teljes erőnket a The Forest befejezésére fordítjuk, hogy a megjelenéskor minden idők legjobb túlélő-játékát nyújthassuk át a játékosoknak. Mos csakis erre koncentrálunk.

Összes oldalmegjelenítés