A rajongók mentették meg a The Last Guardian-t



A népes rajongótábor miatt maradt csak életben


Korábban már kiderült, hogy a 2009-es E3-on bemutatott The Last Guardian azért nem készült el mindezidáig, mivel a fejlesztőcsapatnak komoly problémái akadtak a játék PS3-ra való elkészítése közben, ezért a Sony visszatartotta a projektet mindaddig, amíg elérhetővé nem vált a PlayStation 4-re való fejlesztés. Úgy látszik nem mindig volt ez a cég hosszútávú terve. A Sony a fennakadó nehézségek ellenére is csak a rajongók szenvedélye miatt tartotta ilyen sokáig életben a projektet.

“A technikai nehézségeket félretéve még a játék fejlesztésének kezdeti stádiumában nagyon nagy akarat kellett mindannyiunknak a fejlesztés folytatásához és mindahhoz, hogy az összes eddigi munkánkat újraalkossuk a PS4 rendszerére,” mondta el Shuhei Yoshida az EDGE-nek adott interjújában.

“Természetesen hittünk Ueda-san elképzelésében, és ahogy Ueda-san és a csapat is szívből szerették volna tető alá hozni a projektet, ugyan olyan erős volt a vágy bennem is. Az, hogy ennyien érdeklődtek a játék felől nagy buzdítás volt számunkra, hogy tovább folytassuk a fejlesztést.”

 “Ha az emberek nem kapták volna fel a játékot, valószínűleg már réges-régen kukáztuk volna az egészet,” - tette hozzá Yoshida.

A The Last Guardian várhatóan 2016-ban jelenik meg, kizárólag PS4-re.

Összes oldalmegjelenítés