Agent Awesome - Teszt



A mexikói ügynök... aki nem mexikói.. ?


Akkor háromra, kezdjük el sorolni a Mexikói játékfejlesztés legnagyobb címeit: Ööööö, ahhha, hogy ilyen nincs, értem. Nem, hogy nagyja, de én még egy darab játékot sem tudnék hirtelen mondani, ha valaki azt kérné tőlem, nevezzek meg egy mexikóiak által fejlesztett játékot. Mindezidáig, hiszem most az a helyzet, hogy pont egy ilyen játékba ütköztem, amely nulla százalékban tartalmaz tequilát, rodeót és sombrerót.


Az Agent Awesome története annyira egyszerű, mint egy faék, sőt, történetnek is alig nevezhetjük, annyira kifordított az egész. Főhősünk, Agent A. egyik estéje annyira jól sikerül, hogy máris bebizonyítja haverjának, Micheal Anger-nek, hogy bármikor, könnyű szerrel lapátra teszi az E.V.I.L. nevű szervezetet. 12 pályán keresztül lesz az a feladatunk, hogy a 12 emeletes főhadiszállást megtisztítsuk, vagy legalábbis a pályák végén lévő főellenfelet eltegyük láb alól.


A játék körökre osztott stratégiaként hirdeti magát, de már az oktató pályán kiderül, hogy ez azért ebben a formában mégsem teljesen igaz. Amíg a játékos karakter csak körökre osztva, szakaszosan haladhat előre, addig az ellenfelek valós időben köröznek az általuk bejárt útvonalakon, így kicsit megkeverték a dolgokat. A jó hír viszont az, hogy ettől eltekintve a játék működik. Hamar el lehet sajátítani az irányítást és a mechanikát. A térképet előhozva lépkedhetünk a pályán és használhatjuk a fegyvereinket is. Ez kicsit zavaró, mert minden lépés megtételéhez állandóan meg kell nyomnunk a TAB-ot, rengetegszer megszakítva ezzel a játékmenetet, még ha csak egy pillanatra is. Ugyan ezzel a módszerrel kell kiválasztanunk a használni kívánt fegyverünket is, habár a támadás meglehetősen nehézkesre sikeredett, és elég bénán lett megoldva, mert a megtámadni kívánt ellenfelet is a térképen kell kijelölni. Sokszor néztem bizonytalan a monitorra, hogy akkor most kijelöltem-e a megölni kívánt célszemélyt, vagy csak előre fog futni a karakterem a következő pontra? Ez azért is rizikós, mert ha az utóbbi baklövést sikerül elkövetnünk, egy vagy akár két körre is kieshetünk a harcból, ami súlyos életerő veszteséggel jár. Emiatt érdemes elkerülni az ellenfeleket és csak a főellenségre koncentrálni. Minden teljesített misszió után új fegyvereket vásárolhatunk, például dobókést, zongorahúrt, gránátot, jobb fegyvereket, és akár fejleszthetjük is őket, csak a szokásos dolgokra gondoljatok, mint a sebzés, tárkapacitás, lőtávolság. Semmi sincs túlbonyolítva.


Mivel a játék mobileszközökön is elérhető, ezért nem nagy újdonság, hogy a Unity motor hajtja meg ezt a kis mexikói csodát. Ez ne tévesszen meg senkit, ettől függetlenül a játék elég csúnyácska, humoros, rajzfilmes stílusa ellenére is jóval többet ki lehetett volna hozni a látványból. Láttunk ennél már szebb mobiljátékokat is. A karakterek kidolgozatlanok, minden nagyon szögletes és élettelen, nem jó ránézni a játékra. Még a pályák sem nagyok, a mapokon elhelyezett ellenfelek száma is csekély, semmi nem indokolná a teljesítménycsökkenést mobiltelefonokon sem, így tanácstalanul állok a tény előtt. A párbeszédek elég sablonosak, sokszor a tipikus ”mehh” hatást keltik, bár van néhány vicces egysoros és beszólás, amin jókat lehet mosolyogni.


Első játékhoz képest nem lett rossz a Chundos Studio játéka. Szórakoztató, nem frusztráló, könnyen tanulható, vidám perceket okozó kis programocska, amit én leginkább utazáshoz ajánlanék, de ez ne riasszon el benneteket a Steam-es vásárlástól sem, már ha érdekel a játék. 

Pro: 
+ Könnyen elsajátítható
+ Szórakoztató

Kontra: 
- A karakter irányítása komplikált
- A harcrendszer kiszámíthatatlan, nem mindig működik jól
- Csúnya grafika
Értékelés
 7 Játékmenet: 

Könnyen tanulható, kezelhető, félig valós idejű, félig körökre osztott rendszer, ami jól kiegészíti egymást, de közel sem hibátlan.
 8 Hangulat: 

A sztori bugyuta, de a párbeszédek elég jók és a rajzfilmes, önmagát komolyan egyáltalán nem vevő alaphangulat kellően szórakoztató.
 6Grafika: 

Ez a látvány sajnos ma már mobilon sem nevezhető kifejezetten szépnek, pedig látszólag semmi sem indokolja a butított megvalósítást.
6Hangok: 

Az intrón kívül szinkron nincs a játékban, a zenék elég közepesek, és a többi hang sem emelkedik ki igazán.
7Szavatosság:

Ha mobilon játszik az ember, akár többször is végigvihető, mert rövid, kisebb etapokban kellő szórakozást nyújt, viszont PC-n egy végigjátszás után nem valószínű, hogy az ember pont ezt fogja elindítani, ha bármi más van ezen kívül a számítógépén.
Review score
 6.8Első próbálkozáshoz képest az Agent Awesome egy meglepően szórakoztató mobilos játék és ezt fontos is kihangsúlyozni, mert PC-n sajnos közel sem nyújtja ugyan azt a hosszú távú élményt, mint ha utazás alkalmával ütné el vele az ember az időt. Nem rossz játék, de kifejezetten platformfüggő.

Összes oldalmegjelenítés