The Incredible Adventures of Van Helsing III - Előzetes

És íme a harmadik rész...



És eljött a nap, pontosabban csak elfog jönni, de már nem sokat kell aludni addig, mire megkaphatjuk népünk egyik legnagyszerűbb játékának a harmadik és egyben befejező részét. Szerény kis országunk büszkélkedhet jó néhány élvezhető játékkal, melyek közül az The Incredible Adventures of Van Helsing igen magas pozícióban helyezkedik el. A magyar gyökerekkel rendelkező NeocoreGames május 22-én adja ki eme csodás széria utolsó epizódját, melyet mi már ki is próbálhattunk. Sajnos nekünk is csak béta jutott, úgyhogy várnunk kell még, hogy az egész világot bebarangolhassuk, de azért boldogok és büszkék vagyunk, hogy a játék egy piciny részét kipróbálhattuk. És hogy mi a véleményünk? Olvassátok csak!


Szóval The Incredible Adventures of Van Helsing III. Történetünk folytatódik és azt hiszem a játék most érte el a legepikusabb állapotot, hiszen az idők végezetéről és egy fő-fő gonoszról kell majd gondoskodnunk, ami azt jelenti, lesz itt trancsír jócskán. Nem nagyon akarok belebonyolódni a részletekbe, mindig is úgy gondoltam, hogy ezeket nem nekünk tesztereknek kell bemutatnunk, hanem nektek kedves olvasók kell majd felfedeznetek. Ugorjunk tehát egy kicsit és nézzük meg, hogy mit tartogat nekünk a játék. Nekem ugyan kimaradtak az előző részek, talán jobb is így, mert nem vagyok annyira elfogult, mint azok, akik örömüket lelték már a korábbi epizódokban. Van bőven tapasztalatom a stílusban, dobálhatnék sok száz órás Diablo és Torchlight infókat, ezért úgy gondolom értek ezekhez a játékokhoz. Amit rögtön leszögezek itt az elején, hogy a Van Helsing III-ba is belefogok tenni jó sok időt, amit a családommal vagy éppen a munkával tölthetnék el, mert piszok jó ez a cucc.


Amit rögtön fel lehet fedezni, hogy több stílusú karakter közül választhatunk, szám szerint 6-ból. Ezt soknak találom, ami nem utolsó sorban nagy pozitívum, hiszen ha belegondoltok a többi hasonló jellegű játékban általában 4-5 osztály érhető el. Nekünk még csak a béta változatban kettőt volt lehetőségünk kipróbálni, a Protectort és az Elementalistot, de ott lesz még a továbbiakban az Umbralist, a Phlogistoneer, a Bounty Hunter és a Consturctor. Azt hiszem mindenki megfogja találni a saját magához legjobban passzoló stílust. Ha sikerült kiválasztani a legmegfelelőbb osztályt már kezdődik is a játék. A kalandok során itt is elkísér minket a Katarina nevezetű szellem bige, akivel kellemes dialógusokat folytat hősünk menet közben. Úgy gondolom nem kell bemutatnom különösebben a játékmenetet, hiszen darabolásból és gyűjtögetésből áll főként. Folyamatosan lehet öltöztetni a karakterünket és vele együtt Katarinát is, ezért a játék fő eleme a farmolás, azaz a soha meg nem unhatatlan öldöklés és reménykedés a jobbnál jobb zsákmányban. A pályák, melyekben bolyonghatunk elég nagyok, és ami még számottevőbb, hogy nem lineáris, hanem rengeteg elágazással bír, ezért könnyen lehet, hogy a választott kanyar után nem a fő cselekmény útvonalán haladunk tovább, hanem bizony belebotlunk egy mellékküldetésbe, amiből igen sok található elszórtan. Érdemes ezekkel foglalkozni, mert nagyon jó kis sztorikat olvasgathatunk közben, a jutalom tapasztalatról és tárgyakról nem is beszélve.


Karakterünk folyamatosan gyűjti a tapasztalatot, melyek révén képesség pontokat érhetünk el, bár ezeket küldetések során is nyerhetünk. Nagyon sok lehetőségünk van az elosztásra, hiszen ki tudunk rakni fő képességeket, amiknek van mellék képességük, valamint tudunk költeni aurákra is, amiknek szintén van passzív hatásuk. Természetesen sok új varázslat nem 1 pontban, hanem többe kerül, ezért igazán sok variációt lehet alkalmazni a fejlődés során. Aggodalomra semmi ok, bármikor lehet törölni az elosztott értékeket, így ha meguntunk egy képességet, akármikor lecserélhetjük egy másikra. Szerepet kaptak még a játékban az úgynevezett perk-ek, amiket segítségével még több passzív hatásra és képesség pontra tehetünk szert.


A játék hangulata az marad ugyan olyan kiváló, mint eddig. Ez a steampunkos ködös sötét fakó világ teljesen magával ragadó, amit a zenei hatások még jobban kihangsúlyoznak. A hardcore gamerek biztos kedvelni fogják a NeocoreGames új játékát, hiszen bődületesen nehéz. Persze lehet állítani a fokozatokon, de már nomral üzemmódban is tartogat kihívásokat, és ezenkívül van még 3 nehezebb. A The Incredible Adventures of Van Helsing III tehát egy méltó folytatás és befejezés, melyet minden akció RPG fan imádni fog, hiszen minden megtalálható benne, amire a stílus szerelmesei vágynak. Steam fogjátok tudni megvásárolni, pontosan 10 nap múlva, vagyis május 22-én. Csináltunk nektek egy rövid kis videót, melyben elmondjuk véleményünket az első lépések után, kukkantsatok bele.

Összes oldalmegjelenítés