Az Uncharted 4 karakterek arcát akár 500 "csont" is animálhatja

A Naughty Dog ki akarja hajtani a PS4-et...

Az Uncharted 4-ben a Naughty Dog legendás motion capture és animációs rendszere tovább fogja feszegetni a határokat.

Az Uncharted 4 a Naughty Dog első ténylegesen PS4-e készülő játéka, mivel a The Last Of Us: Remastered eredetileg PS3-ra készült, majd onnan került át a PS4-re. És mint ilyen, ezzel lehetősége lesz a fejlesztőnek feltérképezni, hogy mire is képes az új konzol.

A GamesTM ült le beszélgetni a játék írójával, Josh Scheirr-rel és a vezető fejlesztővel, Ricky Cambier-rel, amely interjúból most kiemelnénk pár részletet.

"Teljesen újraalkottuk az arc animációs rendszerünket. Az előző Uncharted játékokban és a The Last Of Us-ban a karakterek arcát 90 és 100 közötti "csont" alkotta, amiket arra használtunk, hogy az arc hálóját mozgassuk", magyarázta Josh Scherr.

"Csak gondoljatok bele, hogy milyen részletesen jelentek meg Joel és Ellie arcán az érzelmek, milyen jól jelenítette meg a játék a színészeket.", Troy Baker-t és Ashley Johnson-t, "amit még a régi technikával értünk el."

"Most az arcok 300 és 500 közötti számú csontot tartalmaznak."

A Naughty Dog reméli, hogy a valósághűség és a részletesség növelésével lehetővé teszik, hogy a játékosok még jobban együtt érezzenek a karakterekkel. A fejlesztőt sokkal jobban érdekli a hangulat megteremtése, mint az, hogy fotórealizmusra törekedjen és a PS4-ben rejlő erő lehetővé teszi számukra, hogy kevésbé kelljen megalkudniuk ezen a téren, mint korábban.

"A régebbi játékokban néhány animáció 10 vagy 15 képkockát rajzolt másodpercenként, hogy memóriát spóroljunk. Ezt interpoláltuk fel később a kódban, hogy 30 legyen játék közben."

"Míg ez így jól nézett ki, most már megtehetjük, hogy 30 képkockát vegyünk fel másodpercenként, így az animáció sokkal folyamatosabb lesz."

Ricky Cambier azt mondta, hogy "még mindig azt próbáljuk kideríteni, hogy mit vagyunk képesek megvalósítani a PS4-en."

Ezen kívül még sok mindent tartalmaz a teljes interjú, szóval érdemes elolvasni.

Az Uncharted 4 2016 első felében várható, ami egyike lesz a PS4 legfontosabb exklúzívjainak, így bizonyosan sok mindent láthatunk majd a Sony-tól az E3-on.

Összes oldalmegjelenítés