Chivalry: Deadliest Warrior - Teszt


Teszteltük a Chivalry: Medieval Warfare legújabb DLC-jét ...

Réges-régen, amikor még a Half-Life 2 és az Unreal Tournament 3 volt a trendi, sok fejlesztő csapat gondolta úgy, hogy a Source Engine és az Unreal Engine jó alapja lehet bármilyen modifikációnak. Így indult ez a Chivalry előtt is, mivel volt egy pár mod, amiből ihletet nyerhettek, pl. a Pirates, Vikings and Knights II; Age of Chivalry; és még egy jó párat fel lehetne még sorolni. Legfőbbképp a War of the Roses számíthatna vetélytársának eme kategóriájába, de valahogy a WotR-ben nem lehet azt érezni, hogy egy vérfakasztó, eget rengető csata zajlana, holott a Chivalry-ban ezt igen csak lehet érezni, fogható akár a csak FPS nézetre, vagy a harci üvöltésektől zengő, fellegvár védelmére siető lovagok miatt is. Na de most megérkezett a vér frissítés a Chivalry-ba, kisebb-nagyobb kellemes, illetve kellemetlen csalódásokkal, ami pedig a Deadliest Warrior nevet kapta.


Momentán a játék nagyobb része ugyanaz, egy pár dologgal egészítették csak ki, ami mégis jelentős méretűnek számít, amikor ezt a játékot próbáljuk behatárolni, hogy most akkor mégis kellett-e vajon a Chivalry-nak ez a DLC, vagy sem. Egy új játékmóddal bővült, ami a Multi Team névre hallgat, nem biztos, hogy be kell mutatni ezt, de akik nem játszottak még nagyon a Chivalry-val, azok számára: a Team Deathmatch játékmód egy kicsit tovább gondolása, ugyanis a pályától függően 2 vagy 3 csapat küzdd egymással, de elképzelhető, hogy a jövőbeli update-ek között előbukkan majd egy olyan is, hogy mind a 6 csapat küzdhet egymással egy nagy csatamezőn, de ez egy kicsit durván nézne ki, szóval ez még a jövő zenéje is lehet akár. A játékban mostmár 6 csapat közül választhatnak a játékosok, ami természetesen pálya függő is (azon belül csak egy karakter van és milyen meglepő, hogy 6 új pályával bővült... valamiért nagyon szerethetik ezt a 6os számot), viszont egy személyes hadsereg is lehetünk akár, mivel a fegyverzet most már nem kasztokra van bontva, hanem az adott csapattal való szintlépés után adja a játék, valamint személyre is szabható mostmár a karakter, vagyis játszhatunk sisakkal, vagy sisak nélkül, más páncélban, más pajzs festéssel vagy sisak festéssel, stb.


A 6 csapat pedig úgy néz ki, hogy: Szamurájok, Spártaiak, Vikingek, Lovagok (ők voltak az alap játékban is), Ninják és a Kalózok. Természetesen egyik csapatnál sincs ugyanolyan erősségű fegyver, és ezzel a fejlesztők talán elkövették a legnagyobb hibát, ami a kiegyensúlyozatlansághoz vezet, mivel egy pár meccs utáni tapasztalat szerint a Lovagok igen nagy fölényben vannak, mivel jól páncélozottak, fegyverük hosszú, és elég két vágás ahhoz, hogy leterítsenek bárkit (ez nem azt jelenti, hogy a többi csapatnál nem lesznek erős fegyverek, viszont azok csak a későbbi szinteken lesznek elérhetőek). Egy meccsbe való becsatlakozás után az első dolog, ami szembe tűnőnek mondható az a HUD, amit egy kicsit átvariáltak, de így kicsit normálisabbnak néz ki. Továbbá a csapattársaink feje fölött és ha rávisszük a célkeresztet egy jelzést láthatunk, ezzel is könnyebbé vált a beazonosításuk és elkerülve a csapattárs mészárlását. Egy nagy negatívumot lehet felróni a játékra, az pedig a főmenü zenéje, ugyanis már az alap Chivalry: Medieval Warfare-nek a főmenü zenéje egy kicsit zavaros volt így első hallásra, de utána könnyen meglehet szokni, de most a DLC-ben a főmenü zene valami oltárian maszlagra sikeredett (ízlések és pofonok, de ezért is vagyunk különbözőek), de szerencsére egy szerverre való becsatlakozás után a csata zajok elfeledtetik ezt a problémát, mivel még mindig hangulatos, és az is marad remélhetőleg.


Tulajdonképp nem biztos, hogy mindenkinek megfogja érni a 14 euro, mivel az alap játék most 18 euro Steam-en, és nem volt jó ötlet ilyen nagyra beárazni, mivel csak a fanatikusok lennének rá képesek megvenni az alap játékot és a DLC-t egybe. Egy leárazáskor feltehetőleg lejjebb fog menni az ára, akkor viszont akiknek bejött az alap játék, azoknak mindenképp megéri megvenni a Deadliest Warrior-t, mivel nagyon jó lett, de DLC-ként ez egy kicsit sok érte (ugyan más pofátlan kiadó is megteszi ezt, és valószínűleg a játék fejlesztői, akik egyben a kiadó is, úgy gondolták, hogy bepróbálják ők is).

Az alap játékról a tesztet itt olvashatjátok el: http://www.hungamer.net/2012/10/chivalry-medieval-warfare-teszt.html

A Hungamer értékelése a Chivalry: Deadliest Warrior-ról:

Pros.:
+ még mindig hangulatos
+ csata üvöltés, zaj, helyszín egyszerűen lenyűgöző
+ most már nem csak a Lovagokkal lehet darálni

Cons.:
- kicsit kiegyensúlyozatlan, de ez orvosolható idővel
- főmenü zene

Preview
A Hangulatos, nem túl sok negatívuma van, és emiatt a rajongóknak érdemes megvenni. Azok számára, akik még viszont nem ismerik, ajánlatos várni egy leárazásra.

Összes oldalmegjelenítés