EverQuest Next - A Következő Meghatározó MMORPG Játék

Ezzel fogunk játszani az elkövetkező 15 évben...
A tegnapi nap alig ért véget a TESO prezentáció, már jött is a következő nagy dobás:
Miután az Everquest gyakorlatilag megváltotta az MMO-k világát 1999-ben, úgy gondolták, hogy most újból megteszik. Következő MMORPG játékukat csak egyszerűen Everquest Next-nek nevezték el. A történet ugyanúgy Norrath-ban fog játszódni, viszont teljesen újragondolják a történelmét. A Sony Online Entertainment tervei között szerepet egy olyan MMORPG játék elkészítése, ami mutat utat a jövőben készülő hasonló játékoknak. És hogy mivel lesz különb?

-Grafika és mimika: A játék grafikája rajzfilmes, a játék alatt a Planetside 2 motorjának módosított változata fog dübörögni. A prezentáció alatt azt is bemutatták, hogy milyen részletes arcjátéka lesz a karaktereknek, amit akár mi... webkamerán keresztül a saját arcunkkal is tudunk majd irányítani.

-Kalandozás parkour stílusban: A játékban nagyon sokat fogunk utazni és a legtöbbet a lábunkat fogjuk használni. Ezt szerették volna kicsit izgalmasabbá tenni, ezért különböző figurákat fogunk majd tudni csinálni. Meredek lejtőn való lecsúszás, alacsony akadály feletti átugrás/átcsúszás (nem kell semmi extra gombot megnyomni), távolba ugrani esetleg siklani a levegőben.

-Rombolható környezet: Eddig MMO-kban nem nagy szerepet kapott a rombolás, de most ez is megváltozik. A teljes játékterületet le tudjuk majd rombolni. Lesznek olyan képességeink, amivel a környezetet szét tudjuk majd zúzni vagy manipulálni. Az is fontos változás lesz, hogy a játékterületnek különböző szintjei, rétegei is lesznek, tehát ha olyan a kedvünk, akkor a föld alá is beáshatjuk magunkat, mert ott is egész világok lesznek.

-Multi-klassz rendszer: A karaktereknek nem lesznek szintjeik, viszont a játékban több mint 40 különböző karakterosztály fog helyet kapni, aminek többségét barangolás és felfedezés közben fogjuk tudni majd megnyitni és arra is lehetőségünk lesz, hogy több klasszt keverjünk egyszerre.

-Hosszan tartó változást tudunk majd elérni: Ez alatt azt kell érteni, hogy a tetteinknek lesznek következményei, olyan hatást tudunk majd gyakorolni a világra, ami megmarad. Például várfalakat tudunk majd lerombolni vagy építeni más játékosok vagy NPC-k segítségével.

-Alkalmazkodó AI: Az eddigi játékokban mindig volt egy fix pont, ahol a szörnyek megjelentek és ha csak be nem támadták őket, nem nagyon mozdultak. Az Everquest Next-ben ez is megváltozik. Úgy tervezik, hogy az ellenfeleink alkalmazkodni fognak majd az őket körülvevő világhoz. Például az orkok letelepednek egy gyakran járt út mellé, hogy az odatévedők aranyát elvegyék, de ha ugyanazon az úton kevesebben járnak, esetleg NPC őrök járőröznek, akkor elköltöznek onnan és keresnek egy másik helyet.

-Következményekkel teli élet: A játékban minden karakternek saját története lesz, amit mi fogunk majd meghatározni. A játék emlékezni fog minden múltbeli cselekedetünkre és ezek alapján egyre fokozódó kihívások elé fog minket állítani.

Az Everquest Next-hez még a télen fognak kiadni egy kisebb programot/minijátékot, de erről majd a következő hírben.
Végül következzen jó pár kép és videó, amit a prezentáció alatt láthattunk. Megjelenési dátum még nincs.






Újabb Régebbi