Rocket Riot - Teszt



Kipróbáltuk a Rocket Riot című játékot...

A Rocket Riot olyan szempontból különlegesség, hogy nem egy vadonatúj játákról van szó, hanem egy korábbi, eredetileg 2009-ben megjelent alkotásról. A játék életpályája azóta elég változatos és több fordulatot is vett. Az eredetileg a Coin-Op Interactive által fejlesztett játék kezdetben olyan platformokra jelent meg, mint például az Xbox Live, Windows Phone vagy iOS, viszont a jogok megvásárlása után nemrégiben Windows 10-en és Steam-en is napvilágot látott a játék.



Egész pozitív közvélemény alakult ki a játékról, így kevésbé meglepő, hogy az újdonsült fejlesztők szerették volna elhozni a játékot a méltán népszerű Steam platformra is, kicsit feltupírozott formában. Nekem ezt a verziót állt módomban kipróbálni, így nem is haboztam sokat, hanem belevágtam a játékba. Egy pixel art stílusú, oldalnézetes lövöldével van dolgunk, amely viszonylag pörgős játékmenetet és rengeteg tartalmat kínál.


Hiába hangzik izgalmasan a tengernyi karakter és változatos játékmód, valamiért nekem végig olyan érzésem volt, hogy a játék nem tud kiszakadni az általa felépített sémából és végig ugyan olyan marad, mondhatni kissé önismétlővé tud válni már elég korán. Igaz olykor próbál változatos lenni és olyan célokat tűzni ki a játékos elé, mint például amikor egy labdát kell eljuttatni A pontból B-be, vagy hogy adott építményeket kell lerombolni a pályán. Ezek mind szépek és jók, de a köztes, tengernyi hagyományos team deathmatch mód között ez csak töltelékként hat. Viszont még így is, a játék nagyon élvezetes tud lenni. A környezet ugyebár rombolható (és magától regenerálódik is egyébként) ami nem csak élvezetes, de egy plusz taktikai ízt is csempész a játékba. A harcokat különféle power-upok dobják fel, amelyek javíthatják például a kilőtt rakétánk sebzését, módosíthatják a röppályáját, vagy hatással lehetnek a fizikájára, de vannak természetesen olyanok is, amelyek negatívan befolyásolják a karakterünket és teszem azt, minden egyes lövés csak egy fingással ér fel. prosztó, de szórakoztató. Több történet mód is került a játékba, amelyeket én személy szerint nem találtam igazán érdekesnek és ahogy látom ezek a játékmenetet illetően sem térnek el nagyban egymástól, csak a pályák felépítésében és a karakterek változatosságában. Maga a cél ugyan az: lőj halomra mindenkit. Az egyhangú harcokat olykor bossharcok dobják fel, ami azért már tud kihívást nyújtani, de még így sem billen át a ló túlsó oldalára.


Meg kell említeni, hogy a többi verzióhoz képest a grafika és a hangok nagyban javultak, de mindeközben a fejlesztők törekedtek arra, hogy ne üssön el a korábbi verzióktól a játék. A zene hangulatos, a pályafelépítés okosan lett megcsinálva és a rombolási rendszer is elég jó. Leginkább az irányítással gyűlt meg a bajom, mivel a karakter nem mindig volt hajlandó irányt változtatni, ami egy hevesebb tűzharc során sokat számít, főleg, ha híján vagyunk életerőnek. Sajnos a többjátékos mód is hiányzik a játékból, pedig egy ilyen játék, mint a Rocket Riot ordítana egy kompetitív játékmódért. Remélem ezt a későbbiekben még pótolják a fejlesztők, mert ezzel biztos nagyobb játékosbázist tudhatnának magukénak.


Review score
 8Aki egy intenzív, Worms szerű lövöldözős mókára vágyik, az biztosan megtalálja majd a számításait ebben a játékban. Kissé repetitív és akadnak hiányosságai, de indie címként bőven megéri az árát.

Összes oldalmegjelenítés