MLB The Show 24 - Teszt

 

A tavasz a megújulás ideje, a meleg időjárásé, amely felolvasztja a telet, és a virágzó virágoké, amik színt adnak a földnek. A Major League Baseball esetében a tavasz ugyanilyen fontos, hiszen a fiatal újoncok a legmagasabb professzionális szinten várják az áttörést, a reményteljes csapatok a sportág legnagyobb trófeájára vadásznak, és egy új MLB The Show cím érkezik a piacra. Az MLB The Show 24-el a fejlesztő San Diego Studio módosította megközelítését a The Show 23 csalódást keltő eredményei után. Mint egy csapat, aki visszatérő szezonra készül, az MLB The Show 24 új elemeket hoz be, hogy megerősítse azt, ami működik, és formálja a gyengeségeit.

A sport műfaja nem arról híres, hogy évről évre jelentős változásokat hajtana végre. A videojáték-közösségben folyamatosan vicc az, hogy a legtöbb sportjátékok csak a számokat változtatják meg a címükben, de az MLB The Show 24 finom és széles körben érezhető módokat talált arra, hogy felborítsa ezt az elvárást. A Show a FIFA-tól és a Maddentől eltérően történelmileg kimagasló ütemben fejlődött, és a The Show 24 sem kivétel, megerősíti, hogy miért ez a franchise volt a legkiválóbb baseball sim a piacon.

MLB The Show 24 legnagyobb újításai nem a játékmenet jelentős átalakításából származnak, bár a mechanikája szigorúbb, mint valaha. Az idei rész először hozott női labdajátékosokat az arénába. Ezt a nagy lépést a befogadóbb játék felé tisztelettel és áhítattal kezelik, és a The Show 24 elismeri, milyen úttörőek a női sportolók. Ez a kiegészítés a legjobban a Road To The Show-ban tündököl, amely mindenütt kapott néhány fejlesztést. Az MLB The Show 24 megmutatja milyen érzés a legjobb esélyesként való előrelépés élményét megélni a jól megszerkesztett vágójelenetek révén, amelyek a játékos karrierjének minden fontosabb lépését megörökítik.

A Storylines visszatér az MLB The Show 23-ból, és valahogy még hatásosabbnak. A Negro League megkapja a második évadát, négy kulcsfontosságú figurát kiemelve az induláskor, és további ígéretekkel. Az MLB úgy döntött, hogy kiterjeszti látókörét egy játékmóddal, és bemutat egy új sorozatot, amely az ikonikus Derek Jeter pályafutására épül. A Hall of Fame pedig elmeséli az MLB első hat évének legjelentősebb pillanatait, olyan anekdotákat adva, amelyektől minden baseballtörténész elájulna.

A Jeter's Storylines új fejezeteket fog kapni, akárcsak a Negro Leagues, és az az elkötelezettség, hogy a megjelenést követően ingyenes egyjátékos tartalmak érkezzenek, üdítő élmény. Manapság ritkaságszámba megy a kötetlen tartalom, és a San Diego Studios komoly precedenst teremt azáltal, hogy a Storylines-t olyasvalamivé teszi, amitől a rajongók ingyenesen szórakozhatnak a The Show 24 életciklusa során.

Pusztán játékmenet szempontjából az MLB The Show 24 nem találja fel újra a kereket. Az ütési mechanika nagyrészt változatlan, jutalmazza a tökéletes időzítést és a swing elhelyezést, miközben hasznos visszajelzést is ad. A védelem kapott némi frissítést, ha kisebbeket is, így a játékosok vizuális képet kapnak a labdához vezető legoptimálisabb útvonalról. A legnagyobb változások a pitchingben találhatók, így a The Show pontos dobása nagyobb kihívást jelent. A röppályákhoz új mozgások adódtak, mint például a splitter, és mint való életben minden a balkezes dobónál tükröződik az útvonal Lehet, hogy ezek a frissítések nem tűnnek jelentősnek, de továbbra is a játékminőség mélységét jelképezik.

Az MLB The Show 24 alulmarad a grafikai részletességben, annak ellenére, hogy az SDS igyekezett frissíteni a játékosarc-modelleket. Míg a The Show 24 új arcszkennelései és hajfizikája egy lépést jelent a helyes irányba, az összkép még mindig jelentős átalakításra szorulna. A Cincinatti's Great American Ballpark vagy a Wrigley Field ikonikus lombjainak tűzijátékai úgy néznek ki, mintha egy PS3-játékból származnának.

Ettől eltekintve MLB A Show 24 az SDS egyik legerősebb bejegyzése ebben a konzolgenerációban. A történetek és a Road To The Show frissítései megújítják a franchise egyjátékos kínálatát, okot adva a játékosoknak arra, hogy minden nap visszatérjenek ütni párat. Noha a The Show már jóval esedékes egy jelentősebb arculatváltáshoz, a kifizetődő játékmenete ezt a hiányosságot utólagos gondolattá teszi. Az MLB The Show 24 kétségtelenül a sorozat egyik legjobbja.


Review score
 8.0Az MLB The Show 24 egy olyan játék lett, amit imádni fognak a sporttág kedvelői. Számos sztori kampány helyett kapott benne, amit később ingyenes tartalmak fognak követni.

Összes oldalmegjelenítés