Fedezd fel, hogyan hódítja meg az Obsidian az RPG világot az Avowed egyjátékos élményével, miközben a Baldur’s Gate 3 csapatát is megdicséri az online coop lehetősége miatt

Az Obsidian Entertainment, az RPG-k mestere, a Baldur’s Gate 3 kooperatív módjának elismerése mellett kijelenti, hogy az Avowed kizárólag az egyjátékos élményre összpontosít majd, amelyet a rajongók elvárnak.

Az Obsidian hívei egy mélyreható történetre, súlyos döntésekre és azok következményeire számítanak, valamint arra, hogy ők maguk változtathassák meg a világot. Az Avowed már régóta ismert, mint egy kifejezetten egyjátékos RPG, és Carrie Patel, a játék kreatív igazgatója egy új interjúban részletezi ennek okait.

Patel a WindowsCentralnak adott interjúban méltatta azokat az RPG-ket, amelyek sikeresen valósítják meg a többjátékos mechanikákat anélkül, hogy feláldoznák az egyjátékos élményt. Az Avowed fejlesztése során is felmerült egy többjátékos komponens beépítése, de végül az Obsidian úgy döntött, hogy a stúdió erősségeire támaszkodva egy lenyűgöző egyjátékos RPG-t alkotnak meg. Patel az interjúban további betekintést nyújtott abba, hogy miért döntöttek a többjátékos lehetőségek mellőzése mellett, említve a Baldur’s Gate 3 fejlesztését is.

Patel szerint egy átfogó többjátékos élmény megteremtése az új Obsidian RPG mellett túlságosan nagy kreatív és technikai kihívást jelentett volna a stúdiónak.

“Az a célunk, hogy egy erős kampányt és egy meghatározó történeti ívet kínáljunk, amely jelentős szerepet szán a játékosnak, mint a cselekmény előremozdítójának, döntéshozónak, aki formálja a világot és a körülötte lévő karaktereket. Ez természetesen bonyolultabbá válik egy többjátékos komponens hozzáadásával,” mondta Patel.

“Nem azt mondjuk, hogy ezek a kihívások megoldhatatlanok. A Larian Studios csapata lenyűgöző munkát végzett a Baldur’s Gate 3-mal, és évek óta gyűjtenek tapasztalatokat a Divinity: Original Sin sorozattal, ahol a többjátékos lehetőségeket egy erős RPG keretrendszeren belül építették ki. Ez egy rendkívül nehéz feladat, és mi elsősorban arra akartunk összpontosítani, hogy teljesítsük azokat az elvárásokat, amelyeket a játékosok egy Obsidian Entertainment RPG-től várnak: egy alaposan kidolgozott történetet, jelentőségteljes döntéseket és következményeket, valamint a világban történő változások elindításának lehetőségét.”

Patel szavai örömöt okoznak a rajongóknak, és valószínűleg nem ő az egyetlen, aki örül annak, hogy a stúdió a saját erősségeire koncentrál. Nincs semmi baj a többjátékos komponens hozzáadásával egy egyjátékos játékhoz, de gyakran úgy tűnik, hogy ezek a kiegészítések felületesek, ráerőltetettek és legjobb esetben feleslegesek, legrosszabb esetben pedig pénzügyileg kifosztóak. Az Obsidian a múltban sikeresen fejlesztett többjátékos módokat, de sokan örülnek annak, hogy az Avowed esetében kizárólag az egyjátékos élményre összpontosítanak.

Újabb Régebbi