A Dragon Age: The Veilguard legújabb beállításai forradalmasítják a játékélményt, még a halál is kikapcsolható lesz

A halál, mint a játékélmény része, gyakran elkerülhetetlen - de a Dragon Age: The Veilguard legújabb belállítási setting-je új dimenziót nyit a játékmenetben. A BioWare által fejlesztett, hosszú ideje futó fantasy RPG-sorozat legújabb kiegészítője, amely korábban egy sokkal izgalmasabb címet viselt, most lehetőséget ad a játékosoknak, hogy teljes mértékben kikapcsolják a halált és annak minden negatív következményét.

A GameInformer legfrissebb előzetese alaposan szemügyre veszi a Veilguard különböző nehézségi szintjeit, amelyek között megtalálható a mesélő, narratíva mód azok számára, akik elsősorban a történetre kíváncsiak; a Kalandor mód, amely egy kiegyensúlyozottabb játékélményt nyújt a történet és a harc között; valamint a Rémálom mód, amely a nevéhez híven a legnagyobb kihívást jelenti. A játékosok szabadon váltogathatnak a Mesélő és a Kalandor módok között, azonban a Rémálom mód egy végleges döntés, amelyet csak saját felelősségre érdemes választani. Nem lehet vissza kapcsolni könnyebb fokozatra.

A finomhangolást kedvelők számára a Szabad mód lehetőséget biztosít az egyéni beállításokra, mint például az útmutatás, célzássegítés, harci időzítés, az ellenségek életereje és a sebzésük mértéke. Ezen felül elérhető egy teljesen automatikus célzás opció is, és egy olyan beállítás, amely megakadályozza a halál bekövetkezését.

Corinne Busche, a játék rendezője kijelentette, hogy ezek a beállítások nem tekinthetők csalásnak: “Ezek lehetőségek arra, hogy minden képességű játékos részt vehessen a játékban,” mondta.

A hardcore játékosok talán kritikusan fogadják ezt a változást, de a játékhoz való hozzáférhetőség javítása mindenkinek előnyös. A játék élvezete nem feltétlenül kötődik a harci kihívásokhoz; sokan inkább a világ felfedezését és a történet követését részesítik előnyben. A játékmenet rugalmassága lehetővé teszi, hogy mindenki a saját tempójában és stílusában élvezhesse a játékot.

A Dragon Age: The Veilguard megjelenése 2024 őszére várható, így a játékosok hamarosan maguk is kipróbálhatják ezeket az újításokat.

Újabb Régebbi