Egyetlen modder dolgozik egy lenyűgöző Cyberpunk 2077 többjátékos modon

Egy magányos modder ambiciózus projektbe kezdett: egy többjátékos mod készítésébe a Cyberpunk 2077 számára, amely a CyberMP nevet kapta. A mod egyelőre egy 2v2 halálmeccs módot kínál, és lehetőséget teremt a játékosoknak, hogy együtt barangoljanak Night City virtuális utcáin. A fejlesztő jelenleg is a hibák kijavításán és a karakteranimációk beépítésén dolgozik, és a legfrissebb játékteszt felvételek alapján a mod már most lenyűgözőnek ígérkezik.

A Cyberpunk 2077 megjelenése viharos volt a játéktörténelemben. A CD Projekt Red, miután lenyűgözte a rajongókat a The Witcher 3: Wild Hunt sikerével, a Cyberpunk 2077 projektjébe kezdett. Több halasztás és akadály után a futurisztikus RPG 2020 decemberében került a nagyközönség elé.

A Cyberpunk 2077 alapvetően egy kiváló játék volt, de számos hibával, glitchekkel és gyenge teljesítménnyel küzdött az előző generációs konzolokon. Végül eltávolították a PlayStation Store-ból, és a játékosok kérdés nélkül kaptak visszatérítést, ha azt kérték. A CD Projekt Red azonban négy év kemény munkájával és frissítéseivel a stúdió egyik legnagyobb sikereit érte el, és maga az alapjáték már tavaly nyáron tökéletesen játszható volt részletes, magasabb felbontású beállítások alatt.

Sajnos ez a visszaesés azt eredményezte, hogy a CD Projekt Red kénytelen volt lemondani a Cyberpunk 2077 tervezett többjátékos módjáról. Mivel a stúdió jelenleg több más projekten dolgozik, beleértve a Cyberpunk 2077 folytatását is, ezért soha nem fogjuk megtudni, hogy milyen lehetett volna egy többjátékos mód.

Szerencsére egy magányos modder elhatározta, hogy megadja a rajongóknak, amit szeretnének, és dolgozik a CyberMP nevű többjátékos modon, amely már most lenyűgözi a játéktesztelőket. Bár nincsenek küldetések, versenyek vagy közös feladatok, van egy 2v2 halálmeccs mód és az egész Night City a játékosok számára, hogy együtt fedezzék fel. A játékosok együtt cseveghetnek, járműveket hozhatnak le.

Úgy tűnik, hogy ez a mod a játékosoktól saját szórakozást igényel, de mégis nagyon lenyűgöző. Természetesen, mivel egyetlen modder fejleszti, még sok munka van hátra. JuiceHead nevezű YouTuber azt mondja, hogy két napig tesztelte a modot, és bár az első napon gyakori összeomlások voltak, a készítő a második napra drasztikusan simította a dolgokat.

Hiányoznak még a karakteranimációk is, mivel a játék első személyű és nem úgy tervezték, hogy más valós játékosokkal játszanak. De a YouTuber szerint egy néhány hónapos builden játszottak, és a készítő már elkezdte beépíteni a valódi karakteranimációkat.

Újabb Régebbi