A modderek megdöbbentő felfedezése: Yennefer árulása a The Witcher 3-ban

Amikor először beléptem a The Witcher 3: Wild Hunt (előtte természetesen az előző két részt is rongyosra játszottam) lenyűgöző világába, azonnal tudtam, hogy egy olyan kalandra lépek, amely örökre megváltoztatja a videojátékokhoz való viszonyomat. A CD Projekt Red által teremtett univerzum nem csak egy játék számomra; ez egy életre szóló szenvedély, egy elkötelezettség, amely mélyen gyökerezik a szívemben. A PC rendszeremen egy alapjáték, elsőként is telepítem fel, ha éppen újrázom az operációs rendszert.

Riviai Geralt, a főhős, akit a játékos irányít, nem csak egy karakter a képernyőn; ő egy barát, egy társ, és egy mentor, aki keresztülvezet a szörnyekkel és sötétvarázslatokkal teli világon. Geralt minden lépése, minden döntése, amit meghozok, meghozunk, tükrözi az én saját erkölcsi iránytűmet és döntéseimet. Az ő története az én történetemmé válik, ahogy együtt harcolunk, felfedezünk és növekedünk.

A játék open world része valóban élőnek tűnik, minden zegzugában élettel teli. A városok és falvak, amelyeket felfedezhetek, saját történetekkel és karakterekkel vannak tele, mindegyikük egyedi és emlékezetes. A tavernákban hallott dalok, a piactereken folytatott beszélgetések, a küldetések során találkozott személyek - mindezek hozzájárulnak egy olyan világ megalkotásához, amely valóságosnak érződik, és amelyben minden egyes lépés újabb felfedezésre csábít.

A látványvilág pedig… ah, a látványvilág! A The Witcher 3 grafikája teljesen mesésen csodás. A naplementék fénye, amint megcsillan a Velen mocsarain, a Novigrad fényei éjszaka, vagy a Skellige szigetek zord szépsége - mindezek olyan látványok, amelyeket sosem fogok elfelejteni. Mint elkötelezett büszke rajongó, mély tiszteletet adok a CD Projekt Red csapatának, akik életre keltették ezt a csodálatos világot. A The Witcher 3 nem csak egy videojáték számomra; ez egy műalkotás, egy mestermű, egy élmény, amely összeköt a múlttal és a jövővel, egy olyan történettel, amelyet mindig újra és újra át akarok élni.

A The Witcher 3: Wild Hunt világában Geralt szívéért folyó harc nem csak a szörnyek elleni küzdelemről szól, hanem két varázslónő, Yennefer és Triss közötti rivalizálásról is. Mindkét karakter egyedi személyiséggel bír, és mindkettőjüknek megvan a maga helye Geralt életében, de a játékosok döntéseitől függően csak egyikük lehet a szív választottja.

Vengerbergi Yennefer a sötét hajú, orgona és egress illatú, karizmatikus varázslónő, aki erős akaratú és független szellemű. Ő az, aki nem retten meg a konfliktustól, és aki mindig hajlandó szembeszállni a világ sötétségével. Kapcsolata Geralttal mély és viharos, gyakran teli feszültséggel és szenvedéllyel. Yennefer karaktere összetett; ő az a személy, aki képes kihívást jelenteni Geralt számára, és aki mellett a Fehér Farkasnak is meg kell küzdenie a saját démonaival.

Triss Merigold, a vörös hajú varázslónő, édes és gondoskodó, aki egy lágyabb kapcsolatot kínál Geralt számára. Ő az, aki a szeretet és a megértés hangját viszi a kapcsolatukba, és aki a játék során kevesebb figyelmet kap, de mégis mély nyomot hagy a játékosok szívében.

A rivalizálás középpontjában álló döntés nem könnyű. Yennefer és Triss közötti választás nem csupán egy szerelmi viszony kérdése, hanem egy mélyebb, személyes kapcsolódás keresése is. Yennefer esetében a kapcsolat sokkal többet ígér: egy olyan összetett és gazdag történetet, amely a játék során folyamatosan kibontakozik. A kapcsolatuk tele van kihívásokkal és érzelmi hullámvasúttal, de végül is, ha a játékosok Yennefer mellett döntenek, egy igaz és boldog befejezést találhatnak.

Számomra, mint elkötelezett CD Projekt Red és Witcher rajongónak, Yennefer karaktere áll a rivalizálás csúcsán. A választásom Yenneferre esett, nem a Netflix adaptáció vagy bármilyen külső befolyás alapján, hanem a játékban átélt személyes tapasztalatok és a karakterek közötti mélyebb kapcsolat miatt. Yennefer karaktere, aki a könyvekben is Geralt igaz szerelme, a játékban is kiemelkedik, mint akiért érdemes harcolni. 

Kissé túlságosan is hosszú beveztőre sikerült a mondandóm, de higgyétek el, ez most kiömlött belőlem. Történt ugyanis, hogy a modderek egy váratlan fordulatot tártak fel a The Witcher 3: Wild Hunt befejezésében, amelyben Yennefer, a sorozat egyik központi karaktere, elárulja varázslónő társait. A játék rajongói és a modderek, a CD Projekt Red által kiadott új REDkit modding eszközök segítségével bukkantak rá a játék eredeti megjelenése után kilenc évvel egy elhagyott jelenetre, amelyben Yennefer szembeszáll a Varázslónők Szövetségével, és átadja őket Emhyr császárnak.

Ebben a kivágott jelenetben, amely a játék végső csúcspontja előtt helyezkedett volna el, Geralt, a főhős, az Undvik-i csata után több napra kiesik a sorból, és egy nilfgaardi orvosi sátorban tér magához, ahol az orvosok az életben maradásának esélyeit latolgatják. Amikor újra találkozik Yenneferrel, rájönnek, hogy Ciri eltűnt, és gyanújuk szerint Avallac’h árulhatott el mindenkit.

Az új szekcióban további párbeszédek és felfedezések tárulnak fel, amelyek során Geralt beszélgethet Trissel és Yenneferrel, találkozhat nilfgaardi katonákkal, és szemtanúja lehet annak, ahogy Hjalmar, Cerys vagy Jarl Donar an Hindar megjelennek Crach an Craite testéért, attól függően, hogy ki lett Skellige királya.

A legnagyobb fordulat akkor következik be, amikor Yennefer és Geralt a Szövetség tagjaihoz fordulnak Ciri helyének megjósolásáért. A hiányzó animációs adatok ellenére úgy tűnik, hogy Yennefer meghiúsítja a jóslási rituálét, lehetővé téve a nilfgaardiek számára, hogy elfogják és kivégezzék a varázslónőket, Philippát, Fringillát és Margaritát.

Yennefer elővigyázatosságból egy különleges varázstárgyat ad Trissnek, hogy biztosítsa a menekülését. A játék korábbi döntéseitől függően a jelenet számos kis változatban játszódhat le, beleértve Geralt kapcsolatát és reakcióját Yennefer cselekedeteire.

Yennefer árulása, bár sokkoló, összhangban áll karakterével, aki mindent megtenne Ciriért, még ha ez azt is jelenti, hogy szembeszáll régi barátaival. Ez a jelenet, ha bekerült volna a játékba, jelentős hatással lett volna a történetre és a karakterek közötti dinamikára.

A felfedezett anyagok alapján a jelenet majdnem bekerült a játékba, de végül a vágószoba padlóján maradt. A The Witcher 3 befejezésének tempóját tekintve ez a kibővített szekvencia valószínűleg megtörte volna a játék folyamatosságát, így a végső átmenet Eredintől a torony jelenetig Cirivel sokkal simább maradt.

A CD Projekt Red, a lengyel videojáték-fejlesztő cég, amely a The Witcher sorozattal és a Cyberpunk 2077-tel vált világhírűvé, nem pihen most sem. Nemrég adtam arról hírt (majd nézzétek vissza az oldalon, az olvasnivalók között), hogy a Cyberpunk 2077 fejlesztése szépen halad. De ezen kívül a stúdió jelenleg két nagyszabású projektet is készít, amelyek a The Witcher univerzumot hivatottak tovább bővíteni és újraértelmezni.

Az első projekt a The Witcher első részének teljes körű újrafeldolgozása, amely az eredeti játék modern korban való újraalkotását jelenti. A remake, amelyet a “Canis Majoris” kódnév alatt emlegettek, az Unreal Engine 5 technológiájával készül. A projektet a Fool’s Theory fejleszti, amelynek csapatában számos veterán fejlesztő dolgozik, akik korábban a The Witcher 2: Assassins of Kings és a The Witcher 3: Wild Hunt játékokon is közreműködtek. A CD Projekt Red teljes kreatív felügyeletet biztosít a munkálatokhoz.

A második, és talán még izgalmasabb projekt a The Witcher sorozat következő része, amely jelenleg a “The Witcher: Polaris” kódnév alatt fut. A játék, amely egy új trilógia első darabja lesz, természetesen egy történetvezérelt, nyílt világú RPG, amely a The Witcher 3: Wild Hunt örökségére építkezik. A CD Projekt Red bejelentése szerint a Polaris csak a kezdet, hiszen a stúdió célja, hogy a Polaris megjelenése utáni hatéves időszakban további két Witcher játékot is piacra dobjon, ezzel egy új AAA+ RPG trilógiát alkotva. 

Mindkét projekt az Unreal Engine 5 motorra épül, ami lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy a legmodernebb technológiát használják a játékok megalkotásához. A The Witcher: Polaris jelenleg előkészítő fázisban van, és a CD Projekt Red vezérigazgatója, Adam Kiciński szerint a játék megjelenése legalább három évvel van még távol. A CD Projekt Red ambiciózus tervei és az új technológia alkalmazása azt ígéri, hogy a The Witcher sorozat rajongói egy még lenyűgözőbb és mélyebb élményben részesülhetnek a következő években. A stúdió hírnevének és a The Witcher sorozat sikerének fényében biztosak lehetünk abban, hogy a következő részek is maradandó nyomot hagynak majd a videojáték-iparban.

Újabb Régebbi