A The First Descendant vegyes kritikai fogadtatások között is az élen van a TOP 10 Steam játékok között

A Nexon legújabb free-to-play címe, a The First Descendant, ma debütált, és már az első napon felkúszott a ranglisták csúcsára. A Steamen a játék elérte a 229 000 egyidejűleg aktív játékost, ami figyelemre méltó teljesítmény, ám a felhasználói vélemények vegyesek, és több kritikus pontot is kiemeltek.

A The First Descendant egy látványos harmadik személyű lövöldözős játék, kooperatív elemekkel és intenzív főellenség harcokkal teli játékmenettel. A játékosok számos hős-szerű karakter közül választhatnak, mindegyik különböző képességekkel és készségekkel rendelkezik, és a karakterlista idővel tovább bővül.

A közelmúltban kiderült, hogy egyik karakter, az Ultimate Bunny, egy igen feltűnő öltözékben tűnik fel, ami vetekszik a Stellar Blade Eve-jével.

Úgy tűnik, a The First Descendant inkább a stílusra koncentrál, mint a tartalomra. A játékosok többek között a más játékokból kölcsönzött mechanikák sietős átvételét, a ravasz mikrotranzakciók jelenlétét és az aggasztó adatmegőrzési szabályokat kifogásolják.

A The First Descendant eddig kiválóan teljesít a looter-shooter műfajban, a gunplay pedig kifejezetten lenyűgöző. A játék tartalma gazdag és változatos, ami biztosítja, hogy a játékosok hosszú távon is lekötve maradjanak, a vegyes kritikák ellenére.

Nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy a játék sokak számára egy Warframe vagy Destiny klónnak tűnhet, de ez nem feltétlenül negatívum. A jó játékokból való építkezés szabad és elfogadott gyakorlat, különösen, ha az eredmény magáért beszél. A The First Descendant esetében úgy tűnik, hogy a Nexon képes volt megragadni ezeknek a sikeres címeknek a lényegét, és saját, egyedi fordulatot adni neki.

A The First Descendant jelenlegi sikerét látva bizakodva tekinthetünk a játék igen nagy jövője felé. A játékmenet dinamikája és a karakterek sokszínűsége ígéretes alapanyagot nyújt a további fejlesztésekhez. A Nexon előtt álló kihívás, hogy hogyan tudja fenntartani a játékosok érdeklődését, miközben elkerüli a klón címke negatív konfrontációját.

A The First Descendant tehát egyértelműen bizonyítja, hogy a jól ismert ötletek újragondolása és azok frissítése sikeres stratégia lehet a videojáték-iparban. A játékosok készen állnak arra, hogy elmerüljenek ebben az új világban, és kíváncsian várják, hogy a Nexon milyen újításokkal rukkol elő a közeljövőben.

A Steamen jelenleg a kritikák csupán 43%-a pozitív, ennek ellenére a játék a platform ötödik legnépszerűbb címe. A The First Descendant ingyenesen telepíthető és kipróbálható, így nem meglepő, hogy mikrotranzakciókat tartalmaz, de a játék körüli nagy várakozások miatt nehéz nem csalódottan érezni magunkat.

Újabb Régebbi