A Capcom bejelentette a következő Resident Evil részt, Koshi Nakanishi vezetésével

A Capcom hivatalosan is megerősítette, hogy a következő fő Resident Evil játék már készül, és a projektet a Resident Evil 7-nek a rendezője, Koshi Nakanishi irányítja.

A Capcom Next Summer 2024 eseményén a cég csak kevés információt osztott meg a várva várt játékról, de a kevés információ is ígéretesnek tűnik a sorozat rajongói számára.

“Nagyon nehéz volt eldönteni, hogy merre vigyük tovább a sorozatot a Resident Evil 7 után,” mondta Nakanishi a közvetítés során. “De megtaláltam a megoldást, és őszintén szólva, komoly előrelépést jelent. Egyelőre nem árulhatok el többet, de remélem, izgatottan várjátok, hogy mikor tehetem meg.”

Nakanishi, aki korábban a Resident Evil 7: Biohazard, az első Resident Evil Revelations és a Resident Evil Mercenaries 3D fejlesztését is vezette, valamint a Resident Evil 5-ön is dolgozott mint tervező, egyértelműen lenyűgöző pályafutással rendelkezik. A legizgalmasabb azonban az a lehetőség, hogy Nakanishi a Resident Evil 7-et veszi alapul a sorozat következő részének inspirációjaként.

Sok játékos szerint a Resident Evil 7 volt az a játék, amely újra életet lehelt a sorozatba. A Resident Evil 4 után nem könnyű dolga van annak, aki a folytatást készíti, és bár a Resident Evil 5 messze nem volt katasztrófa.

A Resident Evil 4 még akkor is sikeres volt, amikor a rémisztgetés helyett inkább a történetre, a főhősre és az akciójelenetekre helyezte a hangsúlyt, de a következő két rész már megváltozott picit, a horrort felcserélte az akcióval. A következő játékról egyelőre csak annyit tudunk, hogy az egy fő sorozatbeli rész lesz, de Nakanishi nem árult el többet a közelgő játék részleteiről. Így egyelőre csak reménykedhetünk, hogy a játék legalább olyan félelmetes lesz - ha nem félelmetesebb - mint a Biohazard.

Amit biztosan tudunk, hogy a Resident Evil 8 DLC-jének, a Shadow of Rose-nak a végére Ethan Winters lánya, Rose készen állt egy új küldetésre Chris Redfielddel, aki most a Blue Umbrellanak dolgozik. Így nagyon valószínű, hogy a következő részben ismét találkozhatunk ezekkel a karakterekkel.

Újabb Régebbi