Kojima és Reedus egy sushi étteremben találták ki az egész Death Stranding agymenést, még forgatókönyv sem volt a projekthez

A videojáték-ipar egyik legnagyobb ikonikus alakja, Hideo Kojima, egy sushi étteremben vetette fel a Death Stranding koncepcióját Norman Reedusnak, még mielőtt forgatókönyv született volna a projekthez, és a színész “azonnal igent mondott” a közös munkára.

Ez a gyors megegyezés nem meglepő, tekintettel a két művész közötti mély barátságra, amely Guillermo del Toro révén indult. Norman Reedus, aki a The Walking Dead sorozatban nyújtott emlékezetes Daryl alakításával vált ismertté, azonnal felismerte a lehetőséget, amit Kojima kínált, és elkötelezte magát a projekt mellett.

Kojima Twitter-bejegyzésében emlékezett vissza: “Amikor saját stúdiómat indítottam, és még semmim sem volt, egy sushi étteremben felvetettem Normannak a DS projektet, és megkérdeztem, hogy csatlakozna-e hozzám. Ő azonnal igent mondott, annak ellenére, hogy még forgatókönyvem sem volt. A következő hónapban már a szkennelésen és a teljesítményrögzítésen dolgoztunk egy előzeteshez.”

A Death Stranding és a folytatása, a Death Stranding 2, egyaránt hírességekkel teli produkciók, amelyek a film-, televízió- és videojáték-ipar számos nagy nevét vonzották be. A második részben Reedus mellett Lea Seydoux, Troy Baker, Elle Fanning és Shioli Kutsuna is szerepel, és még rajtuk kívül George Miller is csatlakozik a szereplőgárdához egy még be nem jelentett meglepetés-szerepben.

A Death Stranding 2 megjelenésére valamikor 2025 második felében kerül sor, miután a projekt befejezte a forgatást és a felvételeket, és jelenleg egy “kiigazítási és csiszolási fázisban” van, amely több mint egy évig is eltarthat Kojima szerint.

A precíz munkához idő kell, és ezt jól kamatoztatták már az első résszel is, hiszen sok helyen év játéka lett a konzolgenerációjában, valamint a PC-port sem lett csapnivaló, sőt, egy régi GTX szériás videokártyán úgy hasított a játék High beállítások alatt, hogy csak néztük.

Egyszerűen imádom a Death Stranding videojáték szériát, és sok minden köszönhető nem csak Kojimának, hanem a többi színész zseniális alakításainak is.

Újabb Régebbi