Rainbow Six Siege Operation New Blood: Operator Felújítás és Kiegyensúlyozási útmutató

Az Operation New Blood a Rainbow Six Siege kilencedik évadának második szezonja, követve az Operation Deadly Omen márciusi megjelenését. Az új szezonban bemutatkozik a Recruit felújítása, amely két új operátort hoz: a támadó Striker és a védő Sentry. Bár ezek az operátorok nem rendelkeznek saját egyedi kütyükkel, különleges képességük, hogy két különböző másodlagos kütyüt hozhatnak magukkal, új izgalmas játékkombinációkat tesz lehetővé.

Az Operation New Blood frissítései a két domináns védő, Fenrir és Solis kiegyensúlyozását is célba veszik, valamint a szögesdrótot is módosítják, hogy mostantól sebesítse az operátorokat, amikor áthaladnak rajta. Ezek az újítások, valamint a Versus AI kiegészítések, térkép szűrő változtatások és a Stadion felújítása is érkezik az Operation New Blood keretében.


Két új név, számos új lehetőség

Striker és Sentry mostantól a Recruit szerepét töltik be támadásban és védekezésben, de sokkal többre képesek, mint elődeik. Mindkettő választható a rangsorolt játékokban, és megjelenésük testre szabható a szokásos kozmetikai elemekkel, amelyek közül néhány az Operation New Blood Battle Pass-ban lesz elérhető. Ellentétben más operátorokkal, Striker és Sentry nem rendelkeznek egyedi kütyükkel, hanem két másodlagos kütyüt választhatnak, amelyeket magukkal hozhatnak a harcba.

Striker például megvalósíthatja a támadók álmát, hogy egyedül nyisson meg egy elektromos falat Impact EMP gránátok és egy kemény nyitó töltet segítségével. Vagy saját utat vághat a cél felé egy nyitó töltettel, majd saját hátát védheti egy claymore-ral. Minden másodlagos kütyüt, amelyet egy támadó választhat, Striker kettőt választhat, feltéve, hogy nem ugyanazt az elemet választja kétszer.

Védekezésben Sentry hasonló rugalmassággal cselekedhet, de egy teljesen más kütyükínálatból választhat. Rejtve maradhat a támadók drónjai elől egy megfigyelő blokkolóval és egy golyóálló kamerával elriasztva a kíváncsi tekinteteket. Vagy nagyon veszélyes helyzeteket teremthet, stratégiai közelségi riasztókat helyezve el, és közelben maradva egy nitro cellával, hogy meglepje a gyanútlan támadókat.

A rugalmasság kulcsfontosságú, mivel mind Sentry, mind Striker olyan lehetőségeket nyit meg a szóló és csapat alapú játékkombinációk számára, amelyek korábban nem voltak lehetségesek. Támadásban Striker az M4 támadó puskát vagy az M249 könnyű géppuskát használhatja fő fegyverként, másodlagos fegyverként pedig az 5.7 USG pisztolyt vagy az ITA 12S sörétes puskát. Védekezésben Sentry a Commando 9 támadó puskát vagy az M870 sörétes puskát választhatja fő fegyverként, másodlagos fegyverként pedig a C75 Auto géppisztolyt vagy a Super Shorty sörétes puskát.


Fenrir és Solis kiegyensúlyozási frissítések

Az Operation New Blood kiegyensúlyozási változásokat is hoz Fenrir és Solis számára, hogy kezeljék a két domináns védőt. Fenrir mostantól csak négy F-NATT Dread Mine-t oszthat szét, két aktiválási kóddal, amelyeket közöttük oszthat el, és az aknák többé nem lesznek golyóállóak semmilyen állapotban. Ez azt jelenti, hogy kevesebb akna lehet aktív egyszerre, és könnyebb lesz a támadóknak eltávolítani őket. Azonban, ha egy akna megsemmisül, Fenrir visszakapja a kódot, így könnyebben használhatja teljes akna készletét. Továbbá, a szögesdrót opcióját megfigyelő blokkolóra cserélik.

Solis esetében a SPEC-IO Electro Sensor a felkészülési fázis alatt nem lesz használható, ami egy kis lélegzetvételhez juttatja a drónozó támadókat. Az akció fázis megkezdése után a kütyü használati ideje 10 másodpercre csökken, valamint a hatótávja 12 méterre, és minden aktiválás előtt teljesen fel kell tölteni. Végül, az Impact Grenade opcióját szögesdrótra cserélik. Vegye figyelembe, hogy a támadóknak mostantól körülbelül 5 HP-ba kerül másodpercenként, hogy áthaladjanak a szögesdróton, ezért válassza meg lépéseit körültekintően.


Pálya átalakítások, Versus AI kiegészítések és egyebek

Az Operation New Blood néhány további figyelemre méltó frissítést is hoz, beleértve a Stadion Alpha és Stadion Bravo felújításait. Annak érdekében, hogy ezek az arénák versenyképesebbek legyenek, sok helyen eltávolították a golyóálló üveget, és néhány elrendezési változtatást eszközöltek, hogy bizonyos célpontok védhetőbbek legyenek.

A Versus AI map készlete kibővül, és tartalmazza a Coastline és Nighthaven Labs térképeket, valamint új AI operátorok állnak rendelkezésre ellenfélként, mint Vigil és Thunderbird. Mostantól játszhat a Versus AI-ban, mint Ace, Blackbeard, Hibana és Deimos.

A Rainbow Six Siege most elérhető PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One, PC (Ubisoft Store és Epic Games Store) és Amazon Luna platformokon, és benne van az Ubisoft+ Premium előfizetésben.

Újabb Régebbi