Megérkezett az utolsó frissítés a Redfallhoz

Az Arkane Austin stúdió bezárásának hírével egy időben a Redfall játék egy utolsó frissítést kap, amely többek között offline módot is tartalmaz. A fejlesztők a játékosoknak ezt üzenték: “Köszönjük mindenkinek.”

A Játékfrissítés 4 jelentős változásokat hoz a Szomszédság és a Fészek rendszerekben, lehetővé teszi az egyjátékos mód szüneteltetését, és bevezeti az ígért offline módot is.

Az IGN beszámolója szerint a Redfall támogatási útiterve aktív fejlesztés alatt állt, mielőtt a Microsoft megszüntette volna a projektet és bezárta volna a fejlesztő stúdiót, a Bethesda jelentős leépítéseinek részeként, amely során a Hi-Fi Rush gyártója, a Tango Gameworks is megszűnt.

Az Arkane Austin DLC-k és frissítések fejlesztésén dolgozott, májusi megjelenést tervezve. Ez arra utal, hogy a Microsoft belső bejelentése a stúdió bezárásáról váratlanul érte a munkatársakat.

Az IGN információi alapján a most törölt "Hero Pass" tartalom, amely két új karaktert adott volna hozzá a vámpír kooperatív lövöldözőshöz, Halloweenre volt tervezve. Jelenleg nincs jele annak, hogy ez az ún. Hős Pass tartalom megjelenne.

Matt Booty, az Xbox Game Studios vezetője egy május 7-én küldött e-mailben a megszorításokat a “címek és erőforrások újra priorizálásával” magyarázta. Az IGN által hitelesített e-mail szerint a Redfall legutóbbi frissítése lesz az utolsó, mivel a játék fejlesztését teljesen leállítják.

A Redfall szerverei továbbra is működnek majd, és Booty egy “jóvátételi ajánlatot” ígért azoknak a játékosoknak, akik megvásárolták a Hős DLC-t. A cikk megjelenésének idején a ‘Redfall hitelprogram’ részletei még nem voltak ismertek.

A Redfall offline módja több mint egy évvel a játék katasztrofális megjelenése után érkezik, egy folyamatosan csökkenő játékosbázist követően. Tavaly márciusban, a Redfall megjelenése előtt az Arkane Austin bejelentette, hogy dolgoznak egy javításon, amely eltörölné a játék mindig online követelményét, egy olyan döntést, amelyet az eredeti bejelentéskor nagy ellenállás fogadott.

A Redfall az Xbox történetének egyik legnagyobb kudarca. A játékot a megjelenésekor széles körben bírálták a kritikusok és a játékosok, és állítólag zűrzavaros fejlesztési folyamaton ment keresztül. A Redfall megjelenési nehézségei végül arra késztették az olyan vezetőket, mint Phil Spencer és Matt Booty, hogy nyilatkozatokat adjanak ki az Xbox saját szerepéről a gyenge megjelenésben. Pete Hines, a Bethesda Softworks kiadói vezetője tavaly megnyugtatta a játékosokat, hogy az Arkane nem adja fel a Redfallt, és biztos benne, hogy ez egy jó játék lesz, amit az emberek 10 év múlva is szívesen játszanak majd a Game Passon keresztül.

Az Arkane-nak több mint egy hónapba telt, hogy kiadja az első nagy javítást a Redfallhoz, annak ellenére, hogy a megjelenést unalmas küldetésekért, rémgyenge harcokért, gyenge AI ellenségekért, küzdő teljesítményért, számtalan hibáért, mindig online követelményért és egyebekért kritizálták.

Ezután öt hónapba telt, hogy az Xbox Series X verzió 60 képkocka/másodperc támogatást kapjon, és az Arkane ismét felháborította a rajongókat a következő hónapban, amikor a harmadik javítását egy új mesterlövész puska vezette be a nagyon kért funkciók, mint az offline mód helyett. És ez volt az utolsó, amit a rajongók hallottak.

Forrás: IGN

Újabb Régebbi