Ismét fontos lesz a "bullet time" szerepe a Max Payne 1-2 Remakeben

A Remedy Entertainment legújabb üzleti jelentése szerint a Max Payne 1-2 Remake projektje hamarosan teljes gőzzel düböröghet, ugyanis az alkotás már túl van a “fegyverek töltésén”, és készen áll a “tűzharcra”, ami azt jelenti, hogy a rajongók hamarosan újra belecsaphatnak a kultikus akcióba.

A Max Payne sorozat, amelyet eredetileg 2001-ben lőttek ki a PC-s piacra, majd a Rockstar Games által PlayStation 2-re és Xboxra is átportoltak, olyan hatást gyakorolt a játékiparra, mint Max lassított lövései. A Max Payne 2: The Fall of Max Payne pedig 2003-ban érkezett meg, hogy folytassa a lassított akció felvonást.

A Max Payne 1-2 Remake projektet először 2022-ben jelentették be, mint egy újra gondolt címet, amely mindkét játékot egyetlen játékba egyesíti.

Sam Houser, a Rockstar Games alapítója, a hivatalos sajtóközleményben így nyilatkozott: “Mikor a régi haverjaink a Remedytől megkerestek minket az eredeti Max Payne játékok újra készítésével, úgy éreztük, mintha Max visszatért volna a halálból. Alig várjuk, hogy újra belevessük magunkat a lassított akcióba.”

A fejlesztőcsapat márciusban felfedte, hogy a játék költségvetése olyan magas, mint az Alan Wake 2-é, ami azt jelenti, hogy a rajongók egy igazi “blockbuster” élményre számíthatnak, a maga kis 50 millió dolláros költségvetésével.

Tero Virtala, a Remedy vezérigazgatója hozzátette: “A Max Payne mindig is a szívünk csücske volt, és tudjuk, hogy a rajongók szívében is ott van. Izgatottan várjuk, hogy újra együttműködhessünk a Rockstar Games-szel, hogy visszahozzuk a lassított akciókat és a fájdalmas történeteket.”

A Max Payne 1-2 Remake fejlesztési tervét nézve még elég korai végső megoldást találni a videojáték launch-jára, hiszen a megjelenési ablak nagyjából 2026 közepére-végére esik, persze ha minden a terv szerint halad. PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re lesz kiadva, és reméljük, nem lesz késés. Egyébiránt a 2026-os év a PS 6 éve és a Rockstar Games éve is lehet, hiszen a GTA 6 is valamikor ebben a megjelenési ablakban várható.

Újabb Régebbi