A következő Diablo 4 szezonban kimarad a történet lore bővítése és minden a loot-ról fog szólni

A Diablo IV negyedik évadának újításai a játékélmény egyszerűsítésére és a zsákmányrendszer optimalizálására összpontosítanak. A Blizzard csapata stratégiai döntést hozott, hogy a szokásos narratív kampány helyett a loot mechanikák finomhangolására helyezik a hangsúlyt, így a játékosok gyorsabban és hatékonyabban haladhatnak a játékban.

A loot rendszer átalakítása során a Blizzard a következő lépéseket tette:

Affixek Egyszerűsítése: Az affixek számának csökkentésével – ritka tárgyak esetében kettőre, legendás tárgyaknál háromra – minden egyes affix jelentőségét növelték, így azok hatékonyabbá váltak.

Loot-droppok Csökkentése: A loot mennyiségének csökkentésével minden egyes tárgy értékesebbé vált, mivel a ritkábban előforduló tárgyak nagyobb hatással bírnak.

Erősebb Anyagok: A szétszedéshez és kraftoláshoz használt anyagokat is megerősítették, ami elősegíti a játékosok gyorsabb fejlődését.

A játékmenet további finomításai közé tartozik az Aspektusok Új Kezelése, amelyek mostantól a Hatalom Kódexében kapnak helyet, így nem foglalnak helyet a játékosok felszerelésében. Ez lehetővé teszi a játékosok számára, hogy a legerősebb aspektusokat gyűjtsék össze és szabadon használják fel őket.

A fegyverfejlesztés terén bevezetésre került a Tempering és a Masterworking rendszerek, amelyek lehetővé teszik a játékosok számára, hogy célzottan fejlesszék fegyvereik affixjeit, illetve az összes affix erősségét növeljék. A Masterworking rendszer minden negyedik szinten jelentős fejlesztést biztosít, ami maximalizálható, de a fegyver visszaállítható, ha a játékos újra szeretné kezdeni a fejlesztést.

Az ellenségek tekintetében a játékosok ismét szembesülnek a Pokol Légióival a Helltide Reborn események során, amelyek a World Tier I és II szinteken is elérhetők, így minden játékos számára kihívást jelentenek. Andariel, a rajongók kedvenc főnökharca, ismét csatlakozik a csatákhoz, ezúttal testvére, Duriel oldalán.

Összességében a Diablo IV negyedik évadának változtatásai a játékmenet alapvető elemeinek javítására törekednek, a játékosok elégedettségének növelése érdekében. A korábbi szezonok kritikáit figyelembe véve a Blizzard a játékélményt középpontba állító fejlesztéseket hajtott végre, amelyek remélhetőleg pozitív fogadtatásra találnak a közösség körében.

Újabb Régebbi