Hiába megjelent a Fallout 4 next-gen legújabb frissítése, a fejlesztők azt tanácsolják, hogy alapértelmezett beállítást használjunk a hibamentes futtatáshoz...


Érdekes..
A Bethesda, a közösség óhajának eleget téve, végre beépítette a Fallout 4 grafikai beállításait a legújabb next-gen frissítésbe, ám a fejlesztők “nagyon ajánlják”, hogy ne bolygassuk őket. Úgy tűnik, a “Next Gen Update 2” névre keresztelt patch inkább csak egy figyelemelterelő trükk, mint valódi újítás.

A Bethesda egy új Fallout 4 frissítést adott ki, ami a korábbi frissítésre reagál, és bár hozzáad néhány PS5 és Xbox Series X grafikai beállítást, amelyek eddig hiányoztak, a fejlesztők mégis azt csiripelik a fülünkbe, hogy “maradjunk csak szépen az alapértelmezett beállításoknál”. A legújabb javítócsomag megjegyzései szerint a játékosok visszajelzése alapján sikerült implementálni a grafikai minőség és teljesítmény szabályozását. Csakhogy a Bethesda óvatosan hozzáteszi: “bár megváltoztathatjátok a beállításokat, hogy jobban passzoljanak a játékstílusotokhoz és kijelzőtökhöz, mi mégis az alapértelmezett beállítások mellett tennénk le a voksunkat”.

Az első next-gen frissítés fogadtatása alapján nem éppen bízunk meg vakon a Bethesda ajánlásában, hogy hanyagoljuk az újonnan hozzáadott kijelző beállításokat. A stabil alapokra törekvés érthető, de a Bethesda megfogalmazása nem igazán nyugtatja meg a játékosokat, akik új, régóta várt beállításokra szomjaznak.

Ha hajlandók vagytok kockáztatni, íme a működési elv: az új képkocka-sebesség célja lehetőséget ad a 30, 40 és 60 FPS közötti választásra, ahol a 60 az alapértelmezett. De figyelem: a 40-es értékhez a kijelzőtöknek támogatnia kell a 120hz-t.

Ezenfelül új grafikai prioritást kapunk a vizuális és teljesítmény módok formájában, ahol a teljesítmény a default. A Bethesda gyorsan hozzáfűzi, hogy “bár választhattok ezek között a módok között, próbáljátok meg fenntartani a képkocka-sebesség célt”.

A játék igyekszik fenntartani a képkocka-sebesség célt, amit a fejlesztők “nagyon ajánlanak” nem változtatni. Lehet, hogy csak túl szkeptikus vagyok, de ez a megfogalmazás nem éppen bizalomgerjesztő egy olyan frissítés esetében, amelyet “Next Gen Update 2”-nek hívnak, és ami egy több mint két évvel ezelőtt bejelentett javítás utó kiadása.

A Bethesda tisztáz: “Ha a 60-as képkocka-sebesség célt választjátok, javasoljuk a Teljesítmény mód kiválasztását”. Mindkét mód esetlegesen dinamikusan állítja be a belső felbontást, ha a jelenetek vagy akciók túl intenzívekké válnak. Szóval, ha szeretnétek a Fallout 4-et a következő szintre vinni, csak tessék, de ne lepődjetek meg, ha a játék úgy dönt, hogy visszalép egyet az optimális élmény érdekében vagy mondjuk esetleg ki dob minket az asztalra...

Tehát valójában megjelent az új Next-gen update# 2, de valójában mégsem használhatjuk ki teljes pompájában a beállásokat, mert sokaknál okozhat krachot.
Furcsa...
Újabb Régebbi