Concord - Nyár végén újabb Overwatch klón jelenhet meg a Sony kiadásában


A Concord, a Galaxis Őrzői által inspirált 5v5-ös sci-fi lövöldözős játék, idén nyáron debütál PC-n és PS5-ön.egyszerre, mivel a videojáték nem történet-orientált, ezért a PC rajongók nyugodtan fellélegezhetnek.

A mai State of Play eseményen a Sony Firewalk Studios bemutatta az első fejlesztését, a Concordot, egy sci-fi akciójátékot, amely júliusi bétateszttel és augusztus 23-i teljes megjelenéssel érkezik.

A játék mozifilm-szerű előzetese gazdag karaktergárdát tár elénk, amely a James Gunn-féle Galaxis Őrzői trilógiájának hatását és stílusát tükrözi. A Sony bejelentése szerint minden héten újabb történeti részletekkel gazdagodunk, amelyek a játék szereplőinek mélyebb bemutatására és a folyamatban lévő történetek kibontására szolgálnak.

A Concord játékmenete még formálódik, ámbár a Firewalk fejlesztői szerint a harci és stratégiai játékok hatását ötvözi majd, amely vizuálisan talán leginkább az Overwatchhoz hasonlít.

A játék 16 karakterrel indul, a bérelhető fegyveresek, a Freegunners csoportjával, akik a Northstar nevű űrhajón töltik idejüket. A játékosok más Freegunner csoportokkal csapnak össze különböző játékmódokban és térképeken.

"A Sony szerint a Freegunners minden tagja egyedi személyiséggel és játékbeli képességekkel rendelkezik, amelyek minden játékelembe beleivódnak, és stratégiai szempontból is fontosak lesznek.

“Egyes Freegunner képességek azonnali taktikai előnyt biztosítanak, mint például a tűzfalak készítése, robbanó kések dobálása vagy szemetes bombák hajítása. Más képességek tartós hatással bírnak, mint a telepíthető falak, amelyek elzárhatják az utakat, robbanó csapdák, golyókat blokkoló kupolák, sebességet növelő spórák, amelyek a körökön és újraéledéseken át is megmaradnak.”

Újabb Régebbi