Az Amazon Games új stúdiót nyitott Romániában

Az Amazon Games új játékfejlesztő stúdiót nyitott Bukarestben, Romániában, amelyet Cristian Pana vezet. Pana korábban az Ubisoft Bukarest ügyvezető igazgatója volt, és több mint két évtizedes tapasztalattal rendelkezik, amely a nagy címek, például a Tom Clancy’s The Division és a The Crew megjelenését öleli fel.

Az új stúdió jelenleg különböző nyitott pozíciókra keres embereket, és főként az Amazon Games változatos játékportfóliójának támogatására összpontosít majd a jelenben és a jövőben. Az Amazon Games korábban két ambiciózus élőszolgáltatású címet adott ki, a New World-öt és a Lost Ark-ot, és jelenleg dolgozik a Tomb Raider sorozat következő részén és egy új The Lord of the Rings játékon, valamint különböző be nem jelentett projekteken.

Az Amazon Games továbbá kiad egy eredeti játékot a brit indie stúdió, a Glowmade és az anime-inspirálta akció-szerepjáték (RPG), a Blue Protocol részéről a Bandai Namco stúdió, a Project Sky Blue műhelyéből. Pana az alábbiakat mondta az bejelentéssel kapcsolatban: „Nagyon izgatott vagyok, hogy az Amazon Games-hoz csatlakozhatok olyan időszakban, amikor a csapat izgalmas útvonalon épít. Korábban már kiemelkedő csapatokat építettem és vezettem, és tudom, hogy Európa ezen része a játékfejlesztés legjobb tehetségeinek egyik központja.”

Christoph Hartmann, az Amazon Games alelnöke, kommentálta a cég szélesebb játékstratégiáját. „Az Amazon Games arra összpontosít, hogy nagyszerű játékokat fejlesszen és kiadjon, és előttünk áll egy ambiciózus hosszú távú útiterv” – mondta. „Az európai belső fejlesztői csapatunk bővítése természetes lépés volt számunkra, ahogy széles portfóliónkat kezeljük. Bukarestet az egyik legkiemelkedőbb európai városnak tartják a játékfejlesztés terén, és várakozással tekintünk a gazdag tehetségkészlet kiaknázása elé.”

Tekintettel az Amazon közelgő kiadásainak nagy portfóliójára, nem beszélve a meglévő élőszolgáltatású játékokról, az új támogató stúdió megnyitása okos lépésnek tűnik.

Újabb Régebbi