A Bethesda azon van, hogy minél hamarabb jelenjenek meg a videojátékaik

Todd Howard, a Bethesda Game Studios vezetője, kiemelte a stúdió jelenlegi prioritását: a játékmegjelenések gyakoriságának növelését. A cél az, hogy csökkentsék a játékok közötti hosszú várakozási időket, és ezzel párhuzamosan fenntartsák a magas minőségi sztenderdeket.

A Starfield sikerét követően (összességében sikerjátékról beszélnek) a Bethesda a The Elder Scrolls VI fejlesztésére összpontosít. A nagyszabású RPG, melyet 2018-ban jelentettek be, még mindig a fejlesztés korai szakaszában van, és bár a csapat már teszteli a játék prototípusait, a megjelenési dátum továbbra is ismeretlen. Ez arra utal, hogy a Bethesda következő jelentős címére még éveket kell várni.

Howard egy friss interjúban a Kinda Funny Games-szel beszélt a Bethesda-nál eltöltött idejéről és arról, hogy milyen célokat szeretne még elérni. Elmondása szerint szenvedélyesen viszonyul a játékfejlesztéshez, és ha nem lenne fejlesztő, akkor is a videojátékok világában találná meg a helyét.

A Bethesda játékfejlesztési ciklusának optimalizálása érdekében Howard és csapata olyan módszereket keresnek, amelyekkel lerövidíthetik a játékok piacra kerüléséig eltelt időt. “A játékok fejlesztése hosszú folyamat, és célunk, hogy a lehető legmagasabb minőséget nyújtsuk, miközben növeljük a kiadott címek számát, hiszen mi sem szeretnénk túl sokáig várni,” mondta Howard.

Howard hozzátette, hogy hosszú távú tervei vannak, és még nem tervez nyugdíjba vonulni. A Bethesda jövőbeli tervei között szerepel egy új Fallout játék is, amely várhatóan a The Elder Scrolls VI után kerülne kiadásra. Howard megjegyezte, hogy a következő Elder Scrolls bejelentését visszatekintve lazábban kezelte volna, reflektálva arra, hogy a játékot talán túl korán hozták nyilvánosságra. Ez a megközelítés a játékfejlesztési ciklusok és a játékosközösség elvárásainak jobb összehangolását célozza.

Újabb Régebbi