A játékosok és a streamerek nem hiszik el, mennyivel jobb játék lett most a Diablo 4 a legújabb szezon bevezetésével

A Diablo 4 játékosközösség lenyűgözve tapasztalja a játék jelentős fejlődését a Loot Reborn frissítés óta, amely új szintre emelte a grindolást és a Helltide eseményeket.

A Diablo 4 legújabb szezonja, a Loot Reborn, nem hozott radikális változásokat a játék 2.0-ás verziójához képest, de az akció-RPG zsákmányrendszerében és végjátékában eszközölt jelentős módosításokkal újra sikerült felkelteni a játékosok érdeklődését. A változások olyan pozitív fogadtatásra találtak, hogy egyes rajongók a közösségi fórumokon több játékidőről számoltak be, mint amennyit alvással töltöttek.

A negyedik szezon a héten indult útjára, számos fejlesztést hozva magával, többek között a Hatalom Könyvének átdolgozásától kezdve a Helltide események még izgalmasabbá és kifizetődőbbé tételéig. A játék új korszakának hajnalán járva a zsákmánylétra megmászása most már átgondoltabb és jelentőségteljesebb, köszönhetően a tartós feloldásoknak (aspektusok és affixek), valamint a testreszabás egyszerűsített módjainak (temperálás és mestermunka). A felszerelés statisztikái logikusabbak, és a karakterépítések korábbi szakaszokban is könnyebben kipróbálhatók.

Az újítások egy árnyaltabb és kevésbé monoton végjátékot eredményeztek. A gazdaság stabilabb, az arany nagyobb jelentőséggel bír, és a 100-as szint elérése már nem pusztán egy monoton Rémálom Dungeon grindolás. Bár vannak még területek, amelyek finomhangolásra szorulhatnak a jövőben – például a szintlépés könnyűsége vagy a mestermunka magas aranyköltségei – a Loot Reborn szezon visszahozta a Diablo IV tavaly júniusi indulásának izgalmát. “A Diablo 4 végre az a fenomenális akció RPG, amelyre vágytam,” mondta a PC Gamer Tyler Colp. “A Diablo 4 végre nagyszerű,” tette hozzá a Polygon Oli Welsh.

Az új Helltide események különösen népszerűek a játékosok körében. Most már minden Világ Szinten elérhetők, ahol a játékosok démonhordák ellen küzdenek, növekvő spawn rátával és egy olyan fenyegetési mérővel, ami egy Grand Theft Auto típusú bűnözési lázhoz hasonlóan épül fel, nagyobb csoportokat és erősebb főnököket vonzva. A Diablo IV közösségi fórumának egyik vezető hozzászólása szerint: “A Helltide események annyira szórakoztatóak, hogy a Cinders, az arany és a zsákmány csak úgy pörgeti a dopamint.”

A változásokat előzetesen a Nyilvános Teszt Szerveren kipróbáló játékosok már hetek óta hasonló véleményen vannak, de most már mindenki más is élvezheti a fejlesztéseket. Lehet, hogy a Diablo IV egy évvel ezelőtt is bevezethette volna ezeket a funkciókat, de a közösségi visszajelzések hónapjai és az ezekre adott válaszok egy élő-szolgáltatású RPG számára is hozzáadott értéket jelentenek. “Ez a játék nem lett volna lehetséges az első napon, még tíz év fejlesztés után sem,” írta egy játékos. “Ez a közösségi visszajelzéseknek és az ezekre adott alkalmazkodásoknak köszönhető. Rengeteg problémát orvosoltak, és számos lépést megtettek az elmúlt év folyamán.”

Úgy tűnik, a Diablo IV buli újra kezdetét veszi, és a hír gyorsan terjed. A Steam-en egyszerre játékban lévő játékosok száma már több mint négyszeresére nőtt, és úgy néz ki, hogy a hétvégére megdönti az eddigi csúcsot. Az új szezonális tartalom hiánya vagy egy nagy újdonság hiánya most nem számít; a játék többi része egyszerűen túl jó ahhoz, hogy a legtöbb embernek ez most fontos legyen.

Újabb Régebbi