Berobbant a Mighty Koi Studios, akik kezdésként 2 Tripla AAA játékot jelentettek be, amik majd felveszik a harcot a The Witcher 4 ellen

A Mighty Koi Stúdióban jelenleg több mint 100 kiváló szakember dolgozik világszerte. A stúdió székhelye Varsóban található, és a csapat tagjai között olyan szakemberek vannak, mint Marcin Grzegórski, Sviatlana Kozyrava, Maciej Filipow és Bartłomiej Kubiak. A csapat további bővítését tervezik, és az év végére a létszám várhatóan megduplázódik, külső stúdiók bevonásával is. A jelenlegi alkalmazottak olyan cégeknek dolgoztak, mint a Fromsoftware, Konami, Wargaming, CD Projekt és Ubisoft. Ennek függvényében az RPG, a soulslike, akció-kaland műfajt célozták meg a Mighty Koi Studios fejlesztői.

A Mighty Koi Stúdió saját fejlesztésű technológiákat használ, valamint együttműködik műszaki egyetemekkel, hogy dinamikát adjon tevékenységeikhez és növelje a fejlesztés alatt álló projektek minőségét. A stúdió az Unreal Engine-t használja alapul a játékfejlesztéshez, amelyet saját kiegészítésekkel egészítenek majd ki. Ez a motor segíti őket abban, hogy érzelmi és interaktív történetmesélést valósítsanak meg, technológiai innovációkat alkalmazva a játék- és animációgyártásban

A fejlesztők talán nem véletlenül üzentek "hadat" a CDPR-nek.

“The Night Wanderer” és a “Thorgal” - klasszikus fantasy videojátékok lesznek, hogy trónfosztásra kényszerítsék a Vaják 4-gyel szemben! A 2022-ben alapított Mighty Koi Stúdió célja bebizonyítani, hogy a “Vaják” franchise nem az egyetlen lengyel fantasy történet, amely meghódíthatja a világot. A stúdió birtokolja a két izgalmas cím jogait, amelyek hatalmas kreatív lehetőségeket kínálnak a készítőknek. 

A “Thorgal” és “TNWr”  PS5-ön, Xbox Series-en és PC-n lesz elérhető. A megjelenési dátum még nincs bejelentve. A csapat az Unreal Engine 5-öt saját kiegészítésekkel használja alapul, és olyan csúcstechnológiákat alkalmaz, mint a fotogrammetria és az AI.

A tervekhez való hozzáállás nagy ambícióval történik, bejelentve két AA+ / AAA projektet és tapasztalt szakértőket vonva be a játék- és animációs világból - jelenleg a csapat több mint 100 főből áll, és az év végére a létszám várhatóan megduplázódik, külső stúdiók bevonásával. A Mighty Koi reméli, hogy a közelgő produkciók nemcsak a lengyel, hanem a külföldi játékpiacot is meghódítják, és a “Vajákhoz” hasonlóan a lengyel fantasy irodalmat világszínvonalú termékké teszik.

Mindkét bejelentéshez tartoznak előzetesek, amelyeket melegen ajánlunk megtekinteni:

A Thorgalról A játékosok a főszereplő szerepét fogják betölteni és számos, a képregényekből ismert kalandot élnek át, veszélyes banditákkal, félelmetes szörnyekkel és legyőzhetetlen istenekkel találkozva - de erős szövetségesekkel is.

A Thorgal a legendás képregénysorozaton alapul, amelyet Grzegorz Rosiński és Jean Van Hamme készített. A játékosok a viking, Thorgal Aegirsson szerepét fogják betölteni egy kalandjátékban, amely RPG elemekkel rendelkezik, és erős versenytársa lehet a Vaják 4-nek, köszönhetően az UE5 használatának saját kiegészítésekkel és olyan csúcstechnológiák alkalmazásának, mint a fotogrammetria és az AI.

A leghíresebb viking kalandjait 1977 óta publikálják és 18 nyelvre fordították le, több mint 20 millió példányban keltek el. A legendás képregénysorozat szolgál a játék alapjául. Thorgal története, a rejtélyes “csillaggyermek”, aki szeretteit védi az emberek és a bosszúszomjas istenek haragjától, állandó része lett a fantasy kánonnak.

Az "TNW" a játék az ikonikus “Jégkertek Ura” könyvsorozaton alapul, amelyet Jarosław Grzędowicz írt. Ez a négy kötetes saga, amely kreatívan ötvözi a tudományos fantasztikumot a sötét fantasy elemekkel, az író csúcsteljesítményének számít az “Hamu és Por” vagy “Az Őszi Démonok Könyve” regények mellett. A sorozatot az olvasók és a kritikusok is elismerték, számos díjat nyert, mint például a Zajdel, Nautilus és Sphynx, és véglegesen beírta magát a fantasy rajongók szívébe.

Az Éji Vándor lebilincselő, soulslike játékmenetet kínál RPG és kalandjáték elemekkel, amely egy dinamikus és innovatív harcrendszeren alapul.

A játékosok Vuko Drakkainen szerepét fogják betölteni - egy zsoldost, akit a rejtélyes Midgaard bolygóra küldenek, hogy megtaláljon egy eltűnt tudományos expedíciót. A történetvonal a tudományos fantasztikumot ötvözi a hagyományos fantasyvel. A játékmenet egy meggyőző főszereplőt, egy magával ragadó történetet és egy élénk, rendkívüli világot kínál, amelyet rejtélyes erők formálnak.

A produkciót Jarosław Grzędowicz maga is konzultálva fejlesztik, és a Fabryka Słów kiadó háza felügyelete alatt, a készítők pedig minden erőfeszítést megtesznek annak érdekében, hogy a játékmenet teljes mértékben megőrizze a regények szellemét és hangulatát.

Újabb Régebbi