Mától több FPS-ünk lehet a Starfieldben

A Bethesda űr-RPG-je, a Starfield, nem indult túl fényesen teljesítmény optimalizálás szempontjából, ugyanis a közepes PC-ken is küszködtek a megfelelő képkockasebesség elérésével. A modding közösség bár előbbre járt, de végül a Nvidia DLSS 3 is bekerült, és most, több hónapnyi béta javítás után a Starfield büszkélkedhet az AMD FSR 3 és az Intel XeSS képkockasebesség-növelő technológiákkal is.

Egy ideig tartott, mire megérkeztek (és őszintén szólva jóval tovább tartott, mint kellett volna), de ha még mindig játszol a Starfielddel, akkor legalább élvezheted a játék teljesítményének jelentős javulását, függetlenül attól, hogy milyen hardverrel rendelkezik a PC-tek. A legújabb nyilvános v1.9.67 javítás tartalmazza az AMD FSR 3 és az Intel XeSS upscale / képkocka-generáló rendszereket, amelyek mellé társul a Nvidia DLSS is. Míg az utóbbi csak a GeForce RTX grafikus kártyákon működnek, az első kettő bármely GPU-n fut, amely támogatja magát a játékot is.

Az FSR 3 esetében egyszerűen csak egy kattintás a játék Kijelző beállításaiban, de aztán a Render Felbontás Skála (RRS) értékkel kell majd játszani, hogy elérjük a kívánt felbontásnövelést. Ha csökkentjük ezt az értéket, akkor a Starfield a grafika nagy részét kiszámolja, mielőtt az FSR 3 implementáció visszaskálázza a monitor felbontására.

Például egy 50%-os RRS használata 4K kimenet esetén azt jelenti, hogy a grafika 1080p felbontásban kerül megjelenítésre. A DLSS vagy a XeSS használata nem igényli a skálaérték beállításával való játszadozást, mivel lehetőség van az upscaling minőségi előbeállítások között váltani.

De az FSR 3 és a DLSS közös vonása a képkocka-generálás, és ez óriási különbséget jelent a Starfield futásában, különösen olyan városi területeken, mint az Akila. Gyors benchmarkokat futtattam, hogy megadjam neked egy durva elképzelést arról, mennyivel jobb a teljesítmény a Frame Genne.

Forrás: a cikk a PC Gamer oldalán jelent meg.

Újabb Régebbi