Hogwarts Legacy - a tavalyi év legkelendőbb játéka

A Hogwarts Legacy két részből álló mese, bár nagyrészt pozitív kritikákat kapott a videojátékos része, de korántsem volt a 2023 legkedveltebb játéka a kritikusok körében. Ráadásul méltatlanul lemaradt a The Game Awards díjjelölésről is. Azt azonban nem lehet tagadni, hogy kereskedelmi eladások szempontjából a Hogwarts Legacy játszikönnyedséggel 2023 legnagyobb sikertörténete volt.

A Google megerősítette, hogy a Hogwarts Legacy volt a keresőmotor "legtöbbet keresett" játéka 2023-ban. Érthető módon ez az a játék, amelyre sok Harry Potter-rajongó várt és végre lehetőségük nyílt arra, hogy a Roxfort kastélyt teljes pompájában bejárjuk és felfedezzük. Bár a játék barlangok és romok világának kidolgozottsága és a némileg puritán dialógusrendszer hagyott némi kívánnivalót maga után, ámbár ennek ellenére mégis sokan kijelentették, hogy Roxfort minden idők kedvenc videojátékos helyszíne. Nem meglepő tehát, hogy a Hogwarts Legacy-t a 2023-as év legkelendőbb játékának is nyilvánították világszerte.

A Portkey Games bejelentette, hogy a Hogwarts Legacy-ból eddig több mint, 22 millió példányban kelt el - és mint ilyen, már csak néhány millió hiányzik ahhoz, hogy felkerüljön a Wikipedia minden idők legkelendőbb játékainak listájára. Ebben segít az, hogy a Hogwarts Legacy több platformon is megjelent, így a lehető legtöbb játékost vonzotta a különböző kedvelt platformokról.

Mondanom sem kell, hogy a videojáték sikere miatt a játékosok vágyakoznak a Hogwarts Legacy folytatásáért. A Warner Bros mindezek után több Harry Potter univerzumában játszódó videojátékokat tervez a közeljövőben. Várjuk sok-sok szeretettel!

Újabb Régebbi