Enshrouded - early access teszt

A Keen Games fejlesztői örömmel jelentették be, hogy az Enshrouded ma megjelent Early Accessben a Steamen! A játék akció-szerepjátékos játékmechanikát, valamint jelentős építési és craftolási lehetőségeket kínál egy olyan hatalmas, szerkeszthető voxel-világban, amelyben a játékosok túlélhetnek. Az egyedül vagy akár 16 fős kooperatív videojátékban tolható Enshrouded Early Access több órányi kalandot tartalmaz, valamint nagyobb in-game szabadságérzettel, ami arra inspirálja a játékosokat, hogy saját maguk szabják meg a történetüket egy maguk által teremtett világban. Az Enshrouded tovább fog fejlődni az Early Accessben, és végül teljes kiadásban és konzolokon is megjelenik majd.

Az eredetileg 2023 májusában bejelentett Enshrouded mostantól a Steam korai hozzáférésben érhető el, hogy mindenki élvezhesse a nagy és végleges megjelenés előtt. A fejlesztők, a Keen Games, a Portal Knightson keresztül használták fel a játék megformálásához a játékbeli ötleteiket és fejlesztési munkáikat, amely remélhetőleg elég lesz ahhoz, hogy a túlélő/survivor műfaj, valamint az akció-RPG, az építő és a fantasy játékok kellemes belépője legyen. Maga a játék már most jelentős kreatív szabadságot biztosít a felfedezés és a túlélés örömére, ami oda vezet, hogy teljes mértékben elmerülhetünk az Enshrouded meglehetősen csodálatos és mitikus világában, beleértve a játékmenet számos aspektusát, hogy felfedezzünk és előre haladjunk: a robusztus, cserélhető hatalmas képességfa felfedezését és megtanulását maga a játékos döntheti el.

Veszélyes egyedül menni! Bár lehet szólóban is játszani és túlélni, a fejlesztők úgy tervezték meg a játékot, hogy a co-opot is szem előtt tartották a maximális siker érdekében. Akár 16 játékossal is játszhatunk, hiszen csapatban sokkal szórakoztatóbbak lesznek a harcok, a szökések és a felfedezések. Emellett a túlélők néven ismert, feloldható NPC-k laknak majd az otthoni bázison, akik ellátmányt és recepteket biztosítanak számunkra, amik ugye nagyban segíthetik az előrehaladásunkat és a kalandokat. A tökéletes bázis biztosítja a szükséges kényelmet, és lehetőséget ad a játékosoknak, hogy olyan egyszerűen vagy bonyolultan építsék meg álmaik pihenőhelyét, ahogyan azt csak akarják. Az Enshrouded egyedi voxel-motorjának köszönhetően az alkotások beleolvadnak a környezetükbe, maximalizálva a bázis kényelmességét, miközben biztosítják a szabadságot és a kreativitást is egyaránt.

A játékosoknak, akiket a játékban Flamebornként emlegetnek, a vadászat, a gyűjtögetés és a kézművesség módszereivel kell majd kiérdemelniük a saját fejlődésüket. Így felfedezhetnek és újjáépíthetnek az egykori virágzó királyságot, amely a Shroudnak, a ködnek a részese. A köd sajnos megrontja a tájat, amit csak megérint, áldozatul esik. A nyughatatlan és bosszúálló lények és más vad teremtmények lakják ezt a vidéket, akiknek egyetlen egy céljuk van: könyörtelenül ránk támadnak, és a feladatuk a Lepel hatókörének tovább terjesztése, illetve annak megvédése. 

Mindent egybe vetve, összegzésképp még tovább írhatnánk a csupa jó és király dolgokat a játékról. Az Enshrouded egy ízig-vérig túlélőjáték a Conan Exiles és Valheim nyomdokain, amiben a fő elem az akció-RPG stílusú harc képezi, miközben kiemelt fontosságúak az építkezés és kézműveskedés, a kraftolási lehetőségek. Az Embervale nevű kiterjedt voxel-alapú kontinensen játszódik. Flameborn-ként az a feladatunk, hogy egy haldokló faj utolsó reménysugaraként túlélhessünk. A hatalmas világban számos tennivaló akad majd, egyebek közt, nagy boss harcokat élhetünk át nagyszerű jutalmak révén, felépíthetünk nagyszerű csarnokokat. Az Enshrouded a 2023 októberében a Steam Next Festen volt játszható, ahol számos sikereket ért el.

Az Enshrouded 2024. január 24-én jelent meg Early Access formában a Steamen, a teljes megjelenés és a konzolos kiadás pedig a 2025 körül várható. 

Újabb Régebbi