Diablo 4 - Márciustól még jobban fog kinézni Ray Tracinggel

Az NVIDIA nemrégiben hozta nyilvánosságra, hogy márciusban egy új frissítés fog megjelenni a Diablo 4-hez, amely lehetővé teszi a Ray Tracing támogatását PC-n. A Blizzard a Ray Tracinget a játék tükröződéseinek és árnyékainak javítására használja majd fel. Az alábbiakban pedig egy trailert is találsz hozzá.

Nos, mint látni fogjátok, az RT tükröződések néhány esetben észrevehetők lehetnek. Másrészt a Ray Traced árnyékok nem is annyira lenyűgözők. Mivel az NVIDIA együttműködik a Blizzarddal, nem igazán tudom, hogy a játék miért nem használta ki az RTGI előnyeit, ámbár a játék világítása már így is remekül nézett ki.

A Diablo 4 igazán magas framerátával futott, még natív 4K-n is egy marhadrága NVIDIA GeForce RTX 4090-en. A játék támogatja a DLSS 3-at is, így a bámulatos teljesítményt tekintve sok PC-s játékos képes lesz bekapcsolni ezeket az RTX effekteket. 

Az NVIDIA néhány kezdeti teljesítményszámot is közölt. Mindenféle upscaling technika nélkül a Diablo 4 60fps alá eshet. A DLSS 3-mal pedig 150fps fölött is futhat az RPG játék. Az NVIDIA nem osztotta meg az általa használt GPU-t, tehát, ha ez a teszt egy NVIDIA RTX4090-en futott 4K-n, akkor ez egy hatalmas teljesítménycsökkenést jelent. Ahogy azt már bemutattuk, az RTX4090 képes a Diablo 4-et legalább 147fps sebességgel futtatni Native 4K-n.

Mindent egybevetve, a Diablo 4 PC-n még jobban fog kinézni Ray Tracinggel. Azonban nem hiszem, hogy ezek az RT effektek kötelezők lennének. Kellemes kiegészítésnek számítanak, ha már így is magas framerátát tudsz elérni. Ha van egy csúcskategóriás GPU-d, akkor engedélyezheted őket, hogy némileg javítsd a játék képminőségét. 

Újabb Régebbi