A Bethesda füllentett azzal kapcsolatosan, hogy a Starfieldben minden felfedezhető bolygót teljesen bejárhatunk-e

Nagy port kavart az interneten a "Boundary Reached" üzenet, amely a Starfield játékban tapasztalhatták meg a szerencsésflótások. Mégsem járhassuk be az eddig felfedezett bolygóknak minden egyes négyzetmétereit, hiszen az alábbi kép ezt próbálja be bizonyítani, hogy ha véletlenül túl messzire merészkednünk egy már felfedezett bolygón a Starfieldben, akkor egy váratlan és kellemetlen üzenet fogad minket.

Ha körülbelül 15 percig egy irányba sétálunk, akkor megjelenik egy felugró üzenet, amely szerint elértük a bolygó határát, és három lehetőségünk van: Gyors utazás a hajóhoz, a bolygó térképének megnyitása vagy a felugró üzenet bezárása 

Ha az utolsó opciót választjuk, akkor egyenesen egy láthatatlan falba sétálunk bele, a képernyő jobb felső sarkában pedig a "You Cannot Go That Way" felirat jelenik meg ezalatt. A második opciót választva a térkép egy másik részébe juthatunk el.

Ez azonban ellentmond a Bethesda néhány korábbi bejelentéseinek, például amikor egy rajongó megkérdezte, hogy egy "egész bolygót" felfedezhetnek-e, miután leszálltak rá. Korábban a Bethesda kiadó vezetője, Pete Hines azt mondta: 

"Igen, ha akarod. Sétálj tovább, bátor felfedező".

De maximum  10 percig sétáljunk, és akkor nem lesz hiány érzetünk a teljes bolygó bebarangolása közben.

Sokak számára, főleg NMS játékosoknak hatalmas csalódást okozhat ez az in-game features, de fontos megjegyeznünk és a játék mellé állni, hogy a Starfieldben több, mint 1000 (!!!) bolygó van. Mindegyik különbözik vizuálisan valamilyen módon, a különböző gravitációs szinttől kezdve a bolygót benépesítő élet jelein át egészen odáig, hogy némelyiken extrém meleg vagy hideg időjárás uralkodik. Mégis, aki  körülbelül több, mint 50 órát játszott a játékkal sokan azt tapasztalták, hogy a világok, a bolygók meglehetősen sivárok és élettelenek. Ha pedig túl sokat töltenénk egy adott bolygón, akkor egy kellemetlen üzenet vár minket a bolygók limitált területi behatárolások miatt. Ilyen üzenettel egyébként a Mass Effect játékokban is találkozhattunk, csak éppen, ott nem jelentették be, hogy minden bolygóra le tudunk majd szállni. De az egy másik tészta.

Köszi, IGN!

Újabb Régebbi