A NACON új fülesétől szinte biztosan elájulunk


A NACON bejelentette a RIG PRO sorozat új fejhallgatóját, a RIG 600 PRO HX-et Xboxhoz és a HS-t Playstationhöz.

A két headset szeptember 28-án jelenik meg, vezeték nélküliek, és kompatibilisek a Nintendo Switch, a Steam Deck és a mobil eszközökkel egyaránt.

A headsetek ára az EU-ban 99,99 euró, az USA-ban pedig várhatóan 99,99 dollár lesz.

A RIG 600 PRO HX úgy készült, hogy vezeték nélkül kompatibilis legyen az Xbox konzolokkal és a Playstationhöz HS modellel, és alacsony késleltetésű, 2,4 Hz-es USB-C adaptert használ, valamint Bluetooth 5.1 segítségével egyszerre tud csatlakozni a telefonhoz vagy tablethez, és zökkenőmentesen lehet váltani a játékhangok és a hívások között. Az ilyen kettős üzemmódú audio headsetek kedvenc felhasználási módja az, hogy egy játékot játszunk, miközben podcastot hallgatunk, és ez egy olyan funkció, amelyet csak magasabb árkategóriában szoktunk látni, így örülünk, hogy a Nacon 100 dollár körüli áron hozza  be a piacra ezt a csúcsminőségű technológiát. Szerencsénkre mondva a RIG 600 PRO HX-nek tökéletesen működik a Steam Deckkel és a Nintendo Switch-tel is, ha több játékeszközzel rendelkeznénk ezért nem kell aggódnunk, és főleg akkor, ha felhőalapú játékot szeretnénk játszani a mobilon az Xbox Cloud Gaming egyik legjobb felhőalapú vezérlőjével.


A RIG 600 PRO HX nem csak a többféle típusú csatlakoztathatóságról ismert, a Nacon fejese büszkélkedhet a speciális hangzásbeli képességeivel is, a basszuserősítésű 40 mm-es nagy érzékenységű driverről szól az egyensúly és az erőteljes játékhangzás érdekében. A headset természetesen egy hang kommunikációra - voice chatre optimalizált mikrofonnal is rendelkezik, amely használaton kívül diszkréten becsúsztatható a fülhallgatóba, valamint némításra kapcsolható ezen a részen, ha netán esetleg egy kis magányra lenne szükségünk. 

Az egyik legjobb tulajdonság a RIG fejhallgatócsalád kapcsán, hogy hihetetlenül könnyűek, és így hosszú ideig kényelmesek a fejünkön. A RIG PRO HX-nek hasonló kaliberű ezen a téren, mivel mindösszesen, figyeljetek: 240 grammot nyom, és légáteresztő anyagból készült, pattintható és kapcsolható fülkagylóval rendelkezik. Emellett rendelkezik a NACON más fejhallgatóinál is megtalálható kényelmesen párnázott és rugalmas fejpánttal, amely gyakorlatilag törhetetlen. 

Mivel vezeték nélküli, megfelelő akkumulátor-üzemidőre és egyszerű töltési időre van szüksége az eszköznek. Szerencsére a RIG 600 HX PRO 24 órás akkumulátor-üzemidőt tud biztosítani kedvenc felhasználó számára, Bluetooth használatával, és 18 órát a vezeték nélküli USB-dongle-lal. A töltés a mellékelt USB-C vezetékről történik, amelyet akár az Xboxhoz is csatlakoztathat.

A NACON RIG 600 HX PRO szeptember 28-tól lesz megvásárolható kizárólag a Nacontól vagy az Amazontól 99 dolláros áron.

Újabb Régebbi