A Shazam 2 kudarcáért The Rock-ot hibáztatják

A Shazam! Az istenek haragja című film kudarcát most részben a Black Adam sztárjának, Dwayne Johnsonnak tulajdonítják, mivel több crossover ötletet is megakadályozott.

A Black Adam sztárját, Dwayne Johnsont hibáztatják a Shazam! Fury of the Gods kudarcáért, miután megvétózott két olyan ötletet, amelyek összekötötték volna a két filmet a DC mozis franchise-ban.  2017 előtt még úgy volt, hogy Shazam és Black Adam osztoznak majd első élőszereplős filmjeikben, de a terv 2017-ben megváltozott, ugyanis The Rock megkapta a Black Adam szóló filmet, a Shazam! pedig új főgonosszal lett gyorsan átdolgozva. Néhány év eltelt és a Black Adam ugyan a 224 millió dolláros bevételével kasszasiker, illetve kritikai csalódás lett a közönség és a kritikusok szemében is, míg a Shazam! Az istenek dühe nem tudta visszahozni az első film által generált elvárásokat sem. Az eredmény az lett, hogy valószínűleg mindkét franchise nem fog továbblépni, legalábbis a DC mozis részében nem fogják folytatni a két hős életútját.

A The Wrap, a Shazam 2 kudarcáért többek között Dwayne Johnson-t teszik felelőssé, mivel a Black Adam sztárja állítólag megakadályozta azt az ötletet, melyben Zachary Levi Shazam cameója a Black Adam utójelenetében feltűnt volna - helyette, ugye Superman vette át vezérsapkát ez ügyben. Dwayne Johnson nagyon szeretett volna Henry Cavill Supermanjével dolgozni a következő DC Universe projektben, így érthető a The Rock döntése, hogy miért döntött így.

The Rock állítólag azt akarta, hogy a DC Extended Universe az antihős Black Adam és a Henry Cavill Supermanje körül forogjon, míg Shazam sajnos nem volt része a tervnek. A Shazam 2 producere, Peter Safran megpróbálta újra felhasználni az eltaposott Black Adam-ötletet, de Johnson időben közbelépett, és megakadályozta, hogy az Igazság Társaságának szereplői megjelenjenek, így helyette a Békefenntartó (Peacemaker) karaktereit használták a készítők.

A DC univerzum James Gunn és Peter Safran vezetésével nagyon nagy átalakítások felé tart, amelynek során több karaktert is átformálnak vagy pedig teljesen háttérbe szorítanak majd. Már megerősítették, hogy Dwayne Johnson Black Adam mozija nem illik bele a DC-univerzum közeljövőbeli terveibe, így mindenképpen egy független szóló szuperhősős filmként kezeljük azt. A Shazam! Az istenek haragja gyengén induló kasszasikerei sem segítik az érveket amellett, hogy ezeket a karaktereket a franchise újraindításának részeként tartsák meg.

Mivel Black Adam köztudottan és hivatalosan is kimarad a DC Univerzum terveiből, nincs egyértelmű útja Black Adam és Shazam crossoverének sem. Különálló, spin-off filmeket se várjunk a stúdiótól. Persze nincs kizárva semmi sem, hiszen, hogy attól, hogy nem olyan ismertek ezek a hősők, valamint nem túl jól sikerült a Shazam 2 és Black Adam filmek, attól még lehet belőlük egy nagyon szép újrainditás is.

Ha netán Black Adam és Shazam találkoznának James Gunn DC-univerzumában (mert semmi sincs kizárva), valószínűleg nem Dwayne Johnson és Zachary Levi főszereplésével fogja ezt megvalósítani az úri ember. Persze Levinek vitathatatlanul nagyobb esélye van Shazam szerepében megmaradni, hiszen a DC Studios társ-vezérigazgatója, Peter Safran mindkét Shazam-film producere volt és köztudottan jó baráti viszonyt ápolnak egymással. Figyelembe véve, hogy The Rock mennyire - állandóan - arra törekedett, hogy Shazam-et és Black Adamet különválasszák egymástól, lehet, hogy csak a Shazam! Fury of the Gods és Dwayne Johnson Black Adam szerepének újraszabása után találkozhat a két karakter.

Összes oldalmegjelenítés