HBO MAX AJÁNLÓ - GODZILLA KONG ELLEN

 

AZ HBO MAX kínálatából:

 

GODZILLA KONG ELLEN


 

Szinopszis:

A 2014 óta indult MonsterVerzum újabb darabbal (immáron a 4. résszel) bővült. Az előző részek történései és megismert karakterei itt futnak össze egy szálban, mondhatni egy kisebb lezárásként is funkcionálhat ez a film. Azóta kiderült persze, hogy jön még folytatás, de, ha mondhatjuk így, akkor, mint első fázis, ez egy jó befejezés lett. A jó alatt persze önmaga szintjén értendő a dolog első sorban. Történeti szempontból pedig ott vesszük fel a fonalat szinte, csak 3 évvel később, ahol az előző rész konklúziója kiderült. Kong elzárva éli mindennapjait, ahol egy csoport azért felel, hogy ne essen bántódása, ergo, hogy Godzilla ne találja meg (ugye az Alfa státuszt vele még nem tisztázta). Eközben Godzilla, mint Alfa, uralja a bolygót, de az utóbbi időkben egyre többször támad emberekre, azon belül is nagyvállalati komplexumokra. Ennek okát nem tudni, de sokan azt sejtik, hogy már nem a szövetségesünk. Ennek okán az Apex nevű vállalat egy eddig nem ismertetett dolgot fejleszt, amivel elvileg képesek lesznek felvenni a harcot Godzilla ellen (és, ha kell, akkor a többi Titán ellen is). De a fejlesztések egy idő után megakadnak, mert az energiaforrások már nem elegendőek ahhoz, hogy tovább dolgozzanak. Ennek kiküszöbölésére pedig támadt egy ötlete az Apexnek…

Pro:

Történet: A MonsterVerzum ezen alkotása egy sokkal akciósabb, pörgősebb formában tálalja a legújabb alkotást, mint az eddigiek tették. Ez sok esetben új stílust ad a MonsterVerzumnak, ami hol jobb, hol kevésbé jó módon tálalja a jeleneteket, de a történet szempontjából ez annyira nem is fontos most. A régi filmekre is visszakacsingató párharcot (1962) egy egyszerű, ám de a MonsterVerzumba tökéletesen illő módon mutatja be az alkotás, és ezzel, illetve a karakterek (lények) közötti konfliktust figyelve lehet a szimpátia alapján oldalt választani. Ennél több nem akart lenni, de ennél több nem is kellett ide.




Kosztüm: A ruházat nem kívánt semmi extrát. Egy ilyen filmben a casual hétköznapi öltözködés szokás, így ezt hozta az alkotás.

Fényképezés: Az operatőri munka jól sikerült, főleg a film végén levő összecsapás az, amit ki lehet emelni. Amit egy akciósabb, de monumentálisabb szörnyharc kíván, azt nagyon jól hozta a film. Volt nappali és éjszakai felvétel is bőven, és a kellő távolságból, jól láthatóan lehetett élvezni a harci jeleneteket.

Vágás: A film vágás terén átlagos lett. A dinamikája megvan a filmnek, nem voltak üresjáratok. Ha épp nem harcjelenetek vannak, akkor a történet szempontjából fontos párbeszédeket kapjuk meg ilyen olyan minőségben, amik nem törik meg a harci jelenetek folyamatosságát sem.




Zene: Zeneileg sok esetben megkaptuk mixelve az előző alkotások akkordjait, illetve pár újféle szerzemény is felcsendül, amik illenek az alkotáshoz. Monumentalitásban elmaradnak az előző filmektől, de szerethető darabok így is.

Semleges:

Rendezés: Nos, a film rendezése azért nem volt épp a legjobb. Bár egy jó akciófilm lett az alkotás, de az előzőkhez képest ez a féle váltás nem volt annyira jó ötlet. Egy lassabb és nagyobb volumenű film jobban átadta volna ennek a két legendás gigásznak a küzdelmét, és régre visszanyúló múltját. Illetve a karakterekhez is jobban nyúlhattak volna, mert újfent nem tulajdonítottak nekik nagy figyelmet. Ez persze ilyen filmnél nem annyira fontos, de, ha akarunk a harcoknak egy minőségi keretet, akkor nagyon is szükség lett volna rá.

Történet: Persze, jó a történet a MonsterVerzum szinten, de egy átlag filmhez képest azért van kivetni való. Kevés magyarázat, sok egyértelműnek szánt dolog, ami több kifejtést érdemelt volna, és igazi konklúziót sem tudott a film bemutatni, vagy, ha akart, az nem igazán jött át.



Kontra: 

Színészek: A szereplőgárda hozta az ebben a világban elvárt egyszerűsített szintet, nem is vártunk nagy karakterdrámákat, ez tény. De azért, ha már van egy-egy felépített karakterünk az előző részekből, akkor őket nem kéne a háttérbe szorítani, vagy épp egy teljesen más személyiséget húzni rá, hogy ezzel is igazodjanak a lazább koncepcióhoz. ÉS ez volt a fő problémájuk. Az új karakterek is felszínesek, igazából 3 mondat alapján tudjuk ki-kicsoda és miért az egyik a rossz fiú/lány, és miért a másik a jó fiú/lány. Az eddigi négy film közül itt lett a leggyengébb a karakterkoncepció.


Előzetes

Összes oldalmegjelenítés