GOG Connect: Újabb címek kerültek a listába!


Bye-bye, DRM!..

A minap (nov. 7) cserélte a listáját a GOG Connect c. projektje. A GOG Connect ez év júniusában indult útnak, és folyamatosan cseréli listáját, ezzel is nemet mondva a szörnyetegnek, ami a PC-s játékos társadalmat ketté bontja. Az ehavi címek, amiket átimportálhatunk a GOG-os könyvtárainkba:

Alien Shooter+kiegészítők, Broken Sword 2: Remastered, Broken Sword: Director's Cut, Eador: Genesis, Frozen Cortex, Frozen Synapse, HuniePop, Metro 2033 Redux, Moto Racer 1-2-3 Gold, Risk of Rain, Sins of a Solar Empire: Rebellion Ultimate Edition, Starbound, Vangers, Worms World Party Remastered, Zombie Shooter, The Witcher: Enhanced Edition, The Witcher 2: Assassins of Kings Enhanced Edition, The Witcher Adventure Game, és ez a lista bővülni fog egy pár játékkal még, illetve cserélődni fog a következő hónapban.

Minden mai gamer tudja, hogy a DRM szab határt aközött, hogy egy játékot a megjelenése napjától kezdve már nyúzhatjuk (ha az illetők a perem sötét oldalán állnak), vagy annyira védve van már a játék a kalózok ellen, ami szinte már a teljesítményre van kihatással (most rád mutogatok, Denuvo!). Az ok, amiért ilyen fennhangon jellemeztem a másolásvédelmi rendszereket, roppant egyszerű. 

Manapság a kiadók nagyon nem olyanok, mint régebben. Legtöbbjük fittyet hány a játékosok szavaira, tanácsaira (erre találta fel a Valve az Early Access-t, az viszont már más kérdés, hogy a fejlesztők hallgatnak-e a játékosokra), és ez negatív kihatással van a játékos közösségre. Vegyük példának a Deus Ex (Mankind Divided) legújabb részét. Az első rebootja, a Human Revolution nem túl rózsásnak indult. Sok volt a kellemetlen bug, néha frusztráló animációkat láthattunk, és így tovább. Ennek ellenére mégis mindenkit, akit megkérdeztek, azonnal azt vágná rá, hogy ez volt a legjobb mind történetben, mind játékmenetben a legjobb sci-fi akció játék, amivel valaha játszottak. Ezt a lelkesedést felkarolva akarta megcsinálni az Eidos Montreal a folytatást, ami a csúcsról azonnal a mélybe taszította a franchise hírnevét.

Egyetlen dologgal tudnák ezt az egész dolgot orvosolni a fejlesztők/kiadók: ha újra elnépszerűsödne a játék kipróbálása, mielőtt megvehetnénk. Igen, a játékok demo verziójára gondolok. Erre már az Origin kitalálta az Origin Access-t, aminek megvannak az előnyei és a hátrányai. Aki ismeri, az tudja mire gondolok, de még mindig jobb az, ami manapság folyik, hogy szó szerint mély vízbe kell ugranunk egy játék vásárláskor, ugyan már nem annyira rossz a helyzet, mint jó pár évvel ezelőtt.

Ti mit gondoltok a nagy AAA-s fejlesztőkről/kiadókról, akik az E3-on bemutatják a játékukat, amiben fűt, fát ígérnek, majd megjelenéskor jó pofára esünk a lebutított szörnyűségek láttán?

Összes oldalmegjelenítés