Tom Clancy's The Division - Megjelent a Survival DLC

Közeleg a tél...

A mai naptól kezdve a Season Pass tulajdonosok és azok, akik birtokosai már az új DLCnek, kezdetét vehetik a túlélésnek. A fejlesztők jó pár fokkal letekerték a kedélyeket, szó szerint, ugyanis a Survival lényege az lesz, hogy túléljünk: New York városát egy óriási hóvihar lepte el pár napon keresztül, lehetetlenné téve az utcákon való közlekedést. A Division ügynökök tudtára jut, hogy a Dark Zone-on belül maradt még pár hatékonynak bizonyuló ellenszer a veszélyes ütemben terjedő ellenszer megfékezéséhez.

Feladatunk, hogy az időjárás ellen dacolva eljussunk a Dark Zone belsejébe, és megszerezzük a vakcinát, bármibe is kerüljön. A veszély még nagyobb fokozatba kapcsolt, ugyanis itt teljesen magunkra fogunk maradni: nulla látási viszony, folyamatos harc a fagy ellen, és természetesen bárki, akivel találkozunk, megölhet minket csak azért, hogy ő tovább élhessen. Amikor azt írtam, hogy "harc a fagy ellen", azt szó szerint értettem, mivel a Survival DLC különlegessége, hogy amikor megindulunk a Dark Zone felé, fokozatosan csökkenni fog karakterünk test hőmérséklete, és a hipotermia megakadályozásához hő forrást kell keresnünk, ami viszont nem mindenhol van. A másik kulcs fontosságú fagy gátló, amiknek eddig csak kozmetikai értéke volt: a ruházat. Mostantól számít, hogy milyen ruhában közlekedünk kint a fagypont alatti hőmérsékletben: minden ruhának van egy termikus értéke, ami segít a testünk hőszigetelésében (elég egyértelmű, nem?). 

Továbbá éhezni és szomjazni is fog karakterünk (itt jön képbe az élelem, ami eddig is benne volt a játékba, csak pont nem azt csinálta, mint amit kellett volna). A csattanó a végére az, hogy tudunk majd craftolni is mindenféle dolgot: ruhát, fegyvert, képességet (csak craftolás módján tudunk hozzájutni), lőszert, fegyver kiegészítőket, stb. Viszont ezeket elkészíteni lesz ám az igazi kihívás, ugyanis ritka a felvehető tárgyak száma, amit ugyanúgy, mint az alap játékba, szét szedhetünk Fabricra vagy Electronic Partsra. 

A játék tulajdonosai az új DLC-t 15 euroért vehetik birtokukba. A DLCvel együtt érkezett az 1.5-ös patch is, amiben rengeteg balanszolás, bugfix, és új szett tárgyak kaptak helyet.

A Survival DLC bemutató videója:

Összes oldalmegjelenítés