Divided We Fall - Előzetes

Brutális háborús stratégia...

Manapság, illetve mindig is el voltunk látva háborús játékokkal. A történelem sötét foltjairól van szó, bármelyik csatát is vesszük figyelembe, de a fegyverek, a gépek és nem mellesleg a hősiesség, még ha digitális is, elragadta a játékosikat. Ennek az érzésnek köszönhetünk megannyi jó alkotást, amik valósághűen is képesek voltak visszaadni egy igazi harctéri eseményt. Ellenben valahogyan a háborús játékok közül csak az FPS nézetűek kiemelkedőek. Persze más stílusban is készültek bőven dolgok, de ritkán figyelemre méltóak. Szerencsére a világ ma már tele van indie csapatokkal, akik mernek új vizekre evezni. Nem véletlen, hogy a belsőnézetes témák jöttek be az embereknek, a többi valahogyan nem olyan szórakoztató, vagy rosszul sikerültek. A Divided We Fall viszont ennek ellenére háborús témához nyúl, és a megszokottól eltérően, egy RTS, azaz valós idejű stratégiai játékot hoz létre. Rövid cikk következik, hiszen maga a produkció sem hordoz magával sok tartalmat, majd meglátjátok, ellenben ízig-vérig taktikai hozzáértést igényel.


A Divided We Fall annyira erősen csak magára a harcra, és ezen belül is a stratégiai megpróbáltatásokra épít, hogy gyakorlatilag nincsen in game menü. Az elindítás után csupán egy ablak jön fel, ahol választhatunk, hogy melyik szobában szeretnénk játszani, ugyanis a training-en kívül csak és kizárólag valós ellenfelek ellen mérkőzhetünk. Rögtön kevésnek tűnik az, amit a játék nyújthat, de néhány meccs után rájön az ember, hogy nem is kell többet adnia.


Pár training után tisztává is válik, hogy miről szól a játék. Brutális taktika. A valós idejű stratégiai játékok között is ez az izmosabb fajtákhoz tartozik. Több katonát irányítunk egyszerre és a különböző felszereltségek miatt összesen 120 harcos áll rendelkezésünkre. Természetesen vannak lövészek, robbantósok és még sorolhatnám. Hogy valami híres és hasonló típusú játékhoz hasonlítsam, ez egy amolyan II. vh-s XCOM. Csupán annyi a különbség, amellett, hogy itt is a fedezékrendszerrel kell taktikáznunk, nagyon számít az, hogy az a bizonyos kőfal mennyire is takar minket. Meg kell tapasztalnunk, hogy mikor érdemes valahol guggolni és mikor hasalni, így a különböző védelmi objektumok jobban védenek minket, de az is biztos, hogy nehezebben tudunk helyet változtatni illetve célozni is. Rettentő megerőltető mérkőzések várnak a játékosokra, de sokaknak ez kell.


Persze sok javítás kell még a Divided We Fall-hoz, és talán emiatt vagy nem, azt lehet tapasztalni, hogy a játék során folyamatosan lehet fejlesztőkkel találkozni és természetesen játszani ellenük. Próbálnak kapcsolatot létesíteni a közösséggel és az ő, vagyis a mi véleményünk is befolyásolja a Divdided We Fall fejlődését. Most, miközben ezen sorokat írom is van fent egy fejlesztő, akinek a szobájába, ha becsatlakoznék, chatelhetnék vagy éppen játszhatnék ellene. Bár nem nehéz kitalálni, hogy mi lenne a mérkőzés végkimenetele. A lényeg tehát, hogy ez egy nagyon egyszerű felépítésű játék, ahol minden energiaforrás magára a játékmenetre összpontosult, és mellett minden más, még az in game menü is mellékes volt. Érdekes koncepció, de akik imádják az RTS játékokat, azokat nem is érdekel a küllem, csak a taktika, és abból van itt bőven. Ezt nyújtja tehát a KAVA Game Studio, brutális stratégiai játékot. Steam-en nézzétek meg, egyelőre még csak early access az igaz, de már most izzasztani tud, viszont csak azoknak ajánlom, akik II. vh. és RTS fanok.

Összes oldalmegjelenítés