Worms W.M.D. - Előzetes

Végre egy jó Worms...

Ha egy új Worms játék jelenik meg, azt hiszem mindenkinek összeszorul a gyomra, hogy na ezt a remek fogást hogyan rontják el már megint. A király és iszonyúan szórakoztató oldalnézetes kukacharcból végül 3D-s förtelem lett, aztán kaptunk golfos játékot, Dr. Mario-ra hasonlítót és ha jól emlékszem még pinball adaptáció is a polcokra került. Ezek közül nem mind volt szörnyű, de az Armageddon után erősen hanyatlásnak indult a széria. Most viszont esély van rá, sőt mi több, kijelenthetem, hogy a Worms W.M.D., mint hamvaiból feltámadt főnix, visszahozza a régmúlt stílusát. Kiegészül pár új dologgal, amik veszélyesnek hangzanak az elmúlt évek tapasztalati alapján, de megnyugodhattok, nagyon is beleillenek a képbe. Alkalmunk nyílt betekinteni a játékba megjelenés előtt, szóval nyertem némi belelátást a rendszerbe. Meg kell említenem, hogy ez nem early access, pontosabban nem szó szerint az, hanem a szerencsések, mint mi is, megkaptuk az E3-on bemutatott verziót. Még nem minden érhető el benne, gyakorlatilag az options menübe sem lehet belépni, de néhány pályát és ezáltal a játékmenetet is ki tudtam próbálni. Egészen augusztus 23-ig kell várnunk, hogy teljesen elérhető legyen minden platformon, addig viszont olvassátok kis kedvcsinálómat.


Visszatérnek a régi kedvenc fegyvereink és tárgyaink! Újra mehet a himbálódzás a ninja rope-pal, és ott van a szamár bomba és a banán gránát is. Egyszóval minden klasszikust visszahoztak és valljuk be, mindig is erre vágytunk. Ezenkívül megmaradtak azok a fegyverek, mint például a bazooka, amiről már tudjuk, hogy a szél irányzata és erőssége igencsak befolyásolja a lövedékét. Újdonságként kapunk még új fegyvereket, viszont ami ennél is érdekesebb, járműveket. Egyelőre csak a tankok érhetőek el, de a patch notes-ban már olvashatunk a mech-ekről is. A harckocsiba beszállva, ugyanúgy tudunk mozogni és ugrani, mint szimpla kukac formában, viszont kicsivel több életünk van és a fegyverzetünk is fix. A tank 2x tud egy hármas sorozatot lőni, amire oda kell figyelni, hiszen ha nem szakítjuk meg az első triót, akkor ugyan oda lövi a 6 töltetett. A két tüzelés között szabadon tudunk mozogni, így igencsak nagy előnyre tesz szert, aki rendelkezik egy ilyen cuccal.


Mint ahogyan azt már tudjátok, a játék egy körökre osztott harc, ahol megadott időn belül kell az interakciókat végrehajtani. Ez lehet mozgás vagy támadás, a lényeg az, hogy fix másodperceink vannak a cselekvésre. A kampány egy 30 pályás kihívásból áll, ahol mindig van egy főküldetésünk. Bizonyos kör alatt kell szétlőni valamit vagy éppen megvédeni. Egyelőre csak 5 misszió érhető el, így fennáll a lehetősége, hogy a továbbiakban színesebb feladataink lesznek.


Magukon a főküldetéseken kívül vannak mellékvágányok is, így olyan célokat kell teljesítenünk, mint például sebezzünk meg egyszerre három ellenséges kukacot, vagy ne veszítsünk el senkit sem a csatában. Lehetőség van online és local multiplayer játékokra is. Itt már kicsit nagyobb lehet a káosz, hiszen akár 8 csapat is küzdhet egymás ellen. A pálya elemek természetesen a sok robbanástól darabokra esnek, szóval minél többet pusztítunk, annál kevesebb a talaj. Helyet kaptak viszont az épületek, így fedezék gyanánt a különféle házakba el tudunk bújni.



Természetesen kukacainkat testre tudjuk szabni. Mindig is erőssége volt a Worms játékoknak az, hogy a csapatoknak különféle szinkront lehetett beállítani, amik között egy időben még a magyar is megtalálható volt. Később bekerültek a kozmetikai kiegészítések, mint a sapkák, szemüvegek és kesztyűk. Ezek itt is megtalálhatóak, sőt, még vicces mimikát is kaptak a kis rózsaszín katonák. Arról nem is beszélve, hogy az All Stars kiadásban, híres játékok, mint például a Saints Row, a Rocket League vagy a Team Fortress 2, tematikus fegyvereket és kinézeteket lehet aktiválni. Egyszóval a Team 17 Digital Ltd. visszatért a gyökerekhez a Worms W.M.D. képében és végre olyan irányba kezdte fejleszteni, amit a Worms 3D helyett kellett volna megtenniük. Hosszú és sokszor keserves út vezetett ide, de ez a kukacos játék végre méltó utódja lesz a híres neves Armageddon-nak. Ne feledjétek, Steam-en már elő lehet rendelni! Augusztus 23-tól elérhető PC-n és az új konzol generációkon.

Összes oldalmegjelenítés