Itt jártunk: Nyári Mondocon


Az anime/gamer expo nyáron is megnyitotta kapuit...




A Mondocon egy olyan rendezvény, ami a japán animék, a videójátékok, a cosplay, valamint a sci-fi/fantasy műfajok szerelmeseinek nyújt szórakozást. Egy expo szerű kiállításra tessék gondolni. A tavaszin is részt vettünk és a lelkesedés a nyáriig nem csökkent. Csökkent azonban az idő miatt, ugyanis a július 16-ai napon, amikor megnyitott a Mondocon, iszonyat esőzés volt egész nap. Természetesen maga a rendezvény tető alatt volt, a Hungexpo épületeiben, azonban a jegyvásárlás kígyózó sorait ázva kellett kivárnunk.

Sajnos a jegykezelés nagyon nem úgy sikeredett, mint tavasszal, 6 kapu volt nyitva, azonban 3 féle jegy volt, a VIP, a helyben vásárolt, valamint az elővételes. Nos, mi a legutóbbiba tartoztunk, ezzel nem is lett volna baj, a baj onnan adódott, hogy sehol sem volt kiírva, kinek melyik kapuhoz kell állnia, hogy átvehesse a jegyét. Egyetlen egy szervező/rendező srác futosgált a négyezer résztvevő között, hogy segédkezzen kinek hova kell állnia, sajnos ez gyötrelmes volt. Szóval barátnőmmel ketten egy ernyő alatt, nem viccelek, 1,5 órát tötymörögtünk, mígnem sikerült átvennünk a jegyet. Na de ha már ezt a hosszú időt kiszenvedtük az esőben, mostmár muszáj lesz szétnéznünk. Hozzáteszem, mi ketten az egy ernyővel nem is panaszkodhatnánk, volt aki miniszoknyában és blúzban, volt aki rövidnadrágban és egy szál trikóban várta végig a sort, szóval mi még a felkészült látogatókhoz tartoztunk.

Na de, az első csarnok, ami szembe volt velünk egy olyan épület volt, ami telis-tele volt szuvenír boltokkal. Volt minden, mi szem-szájnak ingere, volt egy bolt, ahol mindenféle társasjáték kapható volt, Portal társas, XCOM társas, 3D-s puzzle-k. Volt egy bolt, ahol ha nem volt 500 féle anime bábú, akkor egy sem, az egyik kollekcióban fürdőruhában pózoltak, a másikban iskola uniformisban, a harmadik kollekciónál páncélban feszítettek és a többi, és a többi. Ennél a jó hosszú standnál még voltak animés táskák, kulcstartók, pólók és mindenféle animés dolog még. Az animés stand mellett egy japán ételstand helyezkedett el, itt különféle ropikat, rameneket és hasonló japán ételeket lehetett venni. Volt a Mondo-nak egy standja, ami tele volt a magazinjuk korábbi számaival, valamint annyi manga képregény volt, hogy csak na. Mellettük egy igen ügyes rajzművész füzeteit, kitűzőit, szatyrait és egyéb dolgait vehettük meg, ő volt a Poliip, aztán volt még egy sci-fi könyvárus, ahol Star Wars-tól kezdve a Mass Effect-ig jó sok mindent megtalálhattunk.

A következő csarnokba áttérve adhattuk le ruháinkat a ruhatárba, valamint csomagjainkat a csomagmegörzőbe, itt ehettünk akár szusit is, ugyanis a büfében japán jellegzetes ételeit ehettük és felfrissíthettük magunkat teával és üdítőkkel. Ebben a csarnokban volt a nagyszínpad, ahol a cosplay verseny, az amv verseny és még sok más program volt látható. A szusis büfé mellett helyezkedett el pár profibb rajzoló, akik lerajzolták a vállalkozó egyént a saját stílusukban, valamint ebben a csarnokban voltak kiállítva a rajzversenyre készült művek.

Végül volt a gamer csarnok, ahol volt egy nagy gamer színpad, itt láthattuk az Overwatch versenyt, a League of Legends versenyt, valamint a Starcraft 2 versenyt is. Kipróbálhattuk magunkat különböző játékokban, PC-n és konzolokon is. Aki retro játékokkal kívánta szórakoztatni magát, az a retro sarokban játszhatott Aladdin-nal, Mortal Kombat 1-el, Super Mario-val és még sok más jó öreg játékkal. Ebben a csarnokban volt egy japán udvar, ahol a japánok társasával a Go-val játszhattunk, vagy a hölgyek felpróbálhattak csinos kimono-t. Volt egy halász játék, ahol evőpálcikával kellett különböző dolgokat kicsipkednünk a vízből, valamint volt egy tea sarok is. Ezzel még nem ért véget a dolog, voltak még a home-made kiállítások különböző témák szerint, Doctor Who, Stargate, Star Wars, Gyűrűk Ura, Alien, Fallout. Ezeknél a kiállításoknál különböző kardok, fegyverek és szebbnél szebb tárgyak várták a kívánkozó tekintetet.

Összességében az időjárástól és a jegykezeléstől eltekintve egy igen terebélyes és sokoldalú rendezvény volt, jobbnál jobb előadásokkal és kiállításokkal. A rengeteg cosplay-esek közül azt se tudta az ember, kivel fényképezkedjen, rengeteg igényes és szép jelmez volt látható a verseny alatt és azon kívül is. A következő Mondocon ősszel várható, remélhetőleg oda is sikerül majd eljutnunk.

Összes oldalmegjelenítés