Bunny Bash - Előzetes

Nyuszis trancsír...


Bunny Bash. Nos igen… Ha ránézünk erre a játékra, akkor két dolog tudatosul bennünk: ez vagy egy nagyon jó és szórakoztató játék, vagy a tökéletes ellentétje. Én a képek alapján próbáltam megszeretni és felkészíteni magam, hogy bár meg van az a gyanúm, miszerint ez egy irdatlan nagy rakás mosatlan ruha lesz, de reménykedtem, hogy tévedek. Nem ítélkezem a látottak alapján, de már számtalan indie játék van mögöttem és kiépítettem azt a passzív képességet, mely segítségével 80%-ra meg tudom mondani a screenshot-ok alapján, hogy ez az alkotás jó vagy rossz. A Bunny Bash-t nem néztem sokra, imádkoztam, hogy tévedjek, de sajnos az első megérzéseim helyesek voltak.


A játékról annyit kell tudni, hogy ez egy ízig-vérig PvP alapú cucc, ahol gyakorlatilag egy nyuszit kell irányítanunk. Testre szabhatjuk a bundázatát és ennek színét, aztán irány a csatatér. Egy célunk van, hogy agyon tapossunk a másikat, illetőleg nem is kell rá ugranunk, hogy meghaljanak, az is elég, ha mi éppen a levegőben vagyunk és ők pont alánk rugaszkodnak. Akkora nyomás van a lábunkban, hogy rögtön széttrancsírozódnak. Viccesnek hangzik és egyébként szórakoztató is az első pár perc, amíg a játékos fel nem fedezi az irtó nagy hibákat, amik közül nem is tudom, hogy melyikkel kezdjem. Először is, a főmenüben 5 opció van, ezek közül 1 nem érhető el. Van training, online game, options, exit és mit gondoltok, hogy melyik azaz egy lehetőség, ami szürke és ezért nem lehet rákattintani? A credits. Mondjuk nem csodálom, hogy az alkotók nem vállalják a nevüket ezért.


De ugorjunk át ezen és menjünk egy training-et. Én itt már láttam, hogy valami nem lesz jó, hiszen nincsen offline mode, vagy ne adja isten story esetleg career, csak training és online. Más nagyobb játékok is buktak már meg azon, hogy a tartalom nagy része online játékosokra lett tervezve. Viszont maradjunk a training-nél. Mit sugall ez az opció? Nekem azt, hogy a játék lesz szíves bemutatni a szabályrendszerét, a mozgást és minden mást, merthogy első alkalommal lövésem sincs, hogy mit kell csinálni. Ez nem így lett. Rögtön bedob a mélyvízbe, szóval éles harccal kezdődik az egész. Több pálya is elérhető, de tök mindegy bármelyiken is megyünk, mert a mozgás csak két irányból áll. Szóval tudunk balra menni és jobbra. Minden pálya egy kört ír le, tehát ha balra megyünk, pár másodperc alatt újra a kiinduló helyen találjuk magunkat. Space-szel ugrunk éééés ennyi. A lényeg, hogy tapossunk agyon a többi nyulat, vagy érjük el, hogy a lábunk alá ugorjanak. Ha ez megtörténik, széttrancsírozódnak, pontot érünk el, a meccs végén pedig a legtöbb gyilkosságot összeszedett ugribugri lesz a nyertes. Kész.


Vannak a pályán, illetve néha megjelennek ilyen drazsék, amiket ha összeszedünk, akkor némi bónuszhoz jutunk, például kapunk a lábunk alá egy célkeresztet, ami szerintem abban segít, hogy lássuk mi az a hitbox, amin belül tudunk ölni, de az is lehet, hogy ez valami aktív hatás volt, amit elnyomva rögtön a földre ugrunk. Nem tudom, semmi nem magyarázta el nekem, hogy ezt hogyan lehet használni. Akkor találkoztam még bolondgombával, amit ha felveszünk, akkor az ellentétes irányba mozgunk. Milyen izgalmas. Én itt már tudtam, hogy mi folyik a hátérben és mikor elindítottam az online módot, ez be is bizonyosodott. Valójában ez a training maga a játék, szóval ez az offline felület. Itt van alkalma a játékosnak játszani, ugyanis online kutya nem foglalkozik a Bunny Bash-sel. Van 4-5 pálya és legalább 10 emberre lenne szükség, hogy egy értelmes meccset létre lehessen hozni, de a szerverek üresek, szóval marad a gép elleni harc, ami 3 gombkombinációból áll. És ezért elkérnek 16 eurót.



Igazi még early access az egész, szóval az is lehet, hogy később bekerül a credits is a repertoárba. Bár sok más dolgon lenne még itt csiszolni való. Nincs például controller támogatás, ami szerintem a mai modern egyszerűen kezelhető indie játékoknál alapfeltétel. Rettentő bugos. Ha egy ellenfél alá ugrok rögtön meghalok, de ha ő ugrik alám, akkor persze sokszor nem történik semmi, ezenkívül sokat tölt a játék és nem egyszer fagytam le 90%-nál. És most dobpergést kérek, jön a legnagyobb poén. A Bunny Bash távolról sem mondható szép játéknak. Mondjuk azt, hogy csúnya. És mit mond a Steam? Ajánlott gépigény 4 giga videoram és 16 giga ram. Nem tudok, nem bírok a jó ízlés határain belül „nyulatkozni”. Hjaj… Én nem tudom mit akart ezzel a DarkArts Studios, de nagyon sok mindenen kéne itt csiszolni, hogy azt tudjam mondani, megéri az árát. Érdekesképpen a közösség inkább pozitívra értékelte a Bunny Bash-t. Lehet a múlthéten még voltak online játékosok. Mindenesetre Steam-en nézzétek meg, aztán ha gondoljátok, próbáljátok is ki.

Összes oldalmegjelenítés