Vampyr: Még többet tudtunk meg a Dontnod közelgő RPG-jéről



Újabb részletek derültek ki a Dontnod készülő RPG-jéből...


A Life Is Strange játékokat fejlesztő Dontnod még januárban szellőztette meg készülő RPG játékukat, a Vampyr-t, amihez most kiadtak egy előzetest is.

Mindemellett a fejlesztők néhány információt is megosztottak, amit a játékról tudni kell:

A Vampyr az Unreal Engine 4-es motorral készül PlayStation 4, Xbox One és PC platformokra.

A játék a korai 20. században játszódik, amikor a Spanyolnátha sújtotta Angliát. A vámpírok ebből előnyt kovácsolnak és London utcáira merészkednek az éj leple alatt.

Viszont van remény: Jonathan E. Reid, egy magas beosztású katonaorvos - aki maga is vámpír - visszatér a városba, hogy segítsen a bajba esett lakókon.

Sajnos viszont neki is táplálkoznia kell, és a játékban fellelhető összes karakter potenciális áldozat lehet. Egy hosszabb gondolatmenet a fejlesztőktől:

"Mielőtt kiválasztod a következő áldozatodat, óvatosan át kell tanulmányoznod a kapcsolatát a többi karakterrel, fel kell állítanod egy stratégiát, miként is fogod megharapni - lehetőleg észrevétlenül: lehetőséged lesz elcsábítani őket, megváltoztatni a napi rutinjaikat, vagy csak elkapni őket egy sötét sikátorban...

Óvatosnak kell lenned, hogy kit választasz, mert akit megharapsz, az örökre meghal, és a haláluk befolyásolja a körülötted lévő világot, illetve a történéseket. Az emberi vér kiszívása nem csak “életben tart”; hanem ezen keresztül új vámpírerőket is feloldhatsz.

Néha felfedezés és vadászat közben harcra fogsz kényszerülni, és itt jön a képbe a Vampyr dinamikus, valós időben zajló harcrendszere. A kemény közelharc párosul a távolsági fegyverekkel és a természetfeletti vámpírerőkkel. Sok fajta ellenséggel kell szembenézned: különféle vámpírfajokkal és lényekkel, de néha belefuthatunk vámpírvadászokba is, akik le akarnak majd vadászni a fegyvereikkel, eszközeikkel és csapdáikkal.

Az életerőd és az energiád egy és ugyan az, ezek segítségével használhatod a természetfeletti képességeket is. Az erők használata csökkenti a karakter életerejét, remek lehetőséget biztosítva ezzel a harchoz, viszont ugyanakkor gyengébbé is tesz. A legjobb módszer, ha egy köztes egyensúlyt találsz.

A Vampyr szintén rendelkezésre kínál egy mély krafting rendszert is. Az áldozataid hulláiból összeszedett anyagok segítségével készíthetsz új eszközöket, vagy fejlesztheted a már meglévőeket, legyen az közel és távolsági fegyver egyaránt. Utóbbiakhoz akár különleges lőszereket is készíthetsz, ezzel kihasználhatod ellenfeleid gyenge pontjait." 



A játékos döntése minden részletében kihat Johnathan életére, szóval bölcsen kell döntened.

A Vampyr előreláthatólag 2017-ben jelenik meg PS4-re, Xbox One-ra és PC-re.

Összes oldalmegjelenítés