Steam kontroller megjelenés

Végre lehullott a lepel a végleges változatról...

Közel kettő évvel a bejelentés után végre láthatjuk a végleges változatát a Valve játékvezérlőjének, a Steam kontrollernek.

A vezérlő egy érdekes elegye a hagyományos értelemben vett játékvezérlőknek és az egérnek. Több érintőfelülettel is rendelkezik, melyek a laptop touchpadjaihoz hasonlóan gyorsulást is érzékelnek. A Valve szerint a vezérlő "utánozhat ismerős irányításokat, mint a trackball, az egér vagy az egérgörgő", amellyel olyan pontosságot nyújthat, ami nem megszokott az eddig ismert játékvezérlők körében. 

A ravaszoknak becézett gombok két állásúak, egy digitális kapcsolót és egy analóg gombot is tartalmaznak. Valamint a vezérlő rendelkezik marokgombokkal is, hogy a gyűrűs és a kisujjunk is akcióba lendülhessen. A vezérlővel való gépelés kevésbé lesz problémás, állítja a Valve és a játékvezérlő beállításai játékonként testre szabhatóak lesznek.

Néhány kontrollert már októberben ki fognak szállítani, a többi megrendelést november és december hónapokban fogják teljesíteni. "Egy limitált példányszámú rendelés október 16-án kerül kiszállításra, hetekkel a hivatalos indulás előtt", írja a Valve. "Most rendeld elő és légy az elsők között, akik megkaphatják".

Mindenki közelebbről is megtekintheti a vezérlőt a hardver bolti oldalán, ahol jelenleg még csak Amerikából és Angliából, de már lehetséges előrendelni, 50$-os vagy 40£-os áron.





Összes oldalmegjelenítés