Kyn - Előzetes

Kipróbáltunk a készülő vikinges szerepjátékot...

Úgy néz ki, hogy egy újabb, halottnak hitt műfaj reneszánszának lehetünk tanúi, hiszen a tavasszal megjelent Pillars of Eternity is bizonyította, hogy a cRPG-knek még mindig van létjogosultságuk. Ezt igyekszik megerősíteni a még fejlesztés álló Kyn is.

A játékban két viking harcos irányítunk, akik egy rituálét (ami az élve eltemetés is magába foglalja) követően mágikus képességekre tesznek szert, amelyeket természetesen remekül hasznosíthatnak a harcok során. Eme új képességekkel felvértezve indulnak neki a szülőföldükön keresztül vezető nagy utazásnak. Kalandjaik során még négy hasonló képességekkel rendelkező harcossal találkoznak, akik csatlakoznak hozzájuk, hogy együttes erővel szálljanak szembe a szörnyek hordáival.


A játék a műfajhoz méltóan nehéz. Nagyon. Az ellenfelek pillanatok alatt feldarabolnak, szétlőnek, felkoncolnak stb. minket, ha felelőtlenül állunk neki vagdalkozni. Ahogy a klasszikusokban, valamint a Pillarsban, így a Kynben is okosan és megfontoltan kell cselekednünk. Azonban a játék közel sem ad annyi időt a pepecselésre, mint a nagy elődök, ugyanis a harc valós időben zajlik, és az időt megállítani nincs lehetőségünk, csupán lassíthatunk rajta, ami egy valamivel pörgősebb harcrendszert eredményez. A legfontosabb dolog a defenzív és offenzív varázslataink megfelelő és okos használata.


A Kyn teljesen 3D-s látványvilággal bír, amelyhez rajzfilmes stílus párosul, és erre húzták rá a vikinges dizájnt, ami valóban egy kifejezetten jó párosítás. Szóval a grafika nem váltja meg a világot, a szemnek mégis egészen kellemes látványt nyújt. A zenék kifejezetten hangulatosra sikerültek, viszont egy picit fájó pont a szinkron hiánya. Bár könnyen meglehet, hogy a végleges verzióban lesz az is, azonban ez (remélhetőleg egyelőre) hiányzik a programból.


A fejlesztők egyébként egy nagyjából húsz órás kalandot ígérnek, amit valószínűleg kitolhatnak a különböző mellékküldetések is. A játék ár és megjelenési dátuma egyelőre sajnos nem ismert (valószínűleg nem lesz drága, és a megjelenés se lehet már túl messze), ám az, amit az előzetes verzióban láttam, sikeresen felkeltette az érdeklődésem, így a továbbiakban is figyelemmel kísérem a Kyn fejlődését a megjelenésig.

- Süti -

Összes oldalmegjelenítés