Dirty Bomb - bemutatkoznak a csapattagok

Ilyen az igazi csapatmunka...

A Splash Damage (Wolfenstein: Enemy Territory, Brink, Batman: Arkham Origins) által fejlesztett Dirty Bomb egy kemény, belső nézetes többjátékos lövölde. A játék ingyenesen játszható, és semmiképpen sem illik rá a "pay to win", azaz a fizetős győzelem jelzője, aminek köszönhetően mindenki egyenlő esélyekkel indul a játékban. 

A Dirty Bomb csapata változatos személyiséggel megáldott és különböző tulajdonságokkal rendelkező zsoldosokból áll össze, miáltal arra ösztönzi a játékost, hogy okosan és legfőképpen csapatban játszanak.

A következőkben egy-egy videóban bemutatásra kerülnek egyes csapattagok, habár nem az összes, név szerint Fletcher, Kira, Rhino, Sparks és Phantom.

Fletcher, a mérnök elsődleges képessége a ragadós bomba használata, melyet bárkire és bármire képes ráaggatni, majd bármikor képes felrobbantani a detonátorával. Ezzel lehetővé téve, hogy a küldetéshez szükséges objektumokat bebiztosítson vagy bárhová csapdát helyezhessen el. Másodlagos képessége mérnöki tudásában rejlik. Képes akár a járműveket is megjavítani vagy hatástalanítani a C4-es bombákat. Elsődleges fegyvere egy pumpálós sörétes puska, de mint mindegyik zsoldos, a megfelelő kártyákkal sokféle fegyverarzenált tudhat magáénak.


Kira, a támogató specialista elsődleges képessége egy műholdról érkező "halálsugár", mely minél tovább aktív, annál komolyabb sebzéssel rendelkezik és helyzete bármikor változtatható. Képes továbbá lőszert elhelyezni a pályán, melyből a csapattagok utántölthetik fogyóban lévő készleteiket. Ez az utántöltő bármikor felvehető és áthelyezhető, amire szükségünk is lesz, mivel belőle az ellenfél is pótolhatja hiányzó felszerelését. Elsődleges fegyvere a nagyobb távolságban is kiválóan hatásos Steyr Aug gépkarabély.


Rhino, mint neve is mutatja a csapat nehézfiúja. Elsődleges fegyvere a minigun vagy más néven a helikopter-gépágyú. Ez a rövid és középtávon hatásos fegyver egy igazi pusztító, mely végtelen mennyiségű lőszerrel bír. Van azonban hátránya is. Futás közben nem használható és fel kell pörögnie, mielőtt sortűz alá vehetnénk vele ellenfeleinket, valamint a folyamatos használattól képes túlmelegedni, minek következtében egy kis időre használhatatlanná válik. Másodlagos képességként folyamatos pörgésben tarthatja fegyverének csövét, azonban ilyenkor csak lassan képes mozogni és a fegyver zaját könnyen meghallhatják a közelben lévő ellenségek. Másodlagos fegyvere a Fletchernél már megismert sörétespuska. Rhino egy igazi tank, akivel nagyon vigyázni kell, de amint sikerül leterítenünk, érdemes gyorsan kivégezni, hogy csapattársai ne legyenek képesek felgyógyítani őt.


Sparks a szanitéc. Elsődleges képessége egy olyan kézi készülék, mely töltött részecskék kilövésére képes, amivel távolról nyílik lehetőségünk az elesett csapattagok felélesztésére, habár szüksége van némi időre, hogy feltöltődjön, tehát nem mindig használható. Ugyanez a fegyver az ellenségekre halálos hatással van. Sparks másodlagos képessége a pályán elhelyezhető elsősegély-csomagokban rejlik, melyek egyéb életerő visszatöltő módokkal ellentétben, melyeknek időre van szükségük az életerő növeléséhez, azonnal visszatölti a csapattagok életerejét. Az elsősegély-csomagok, csakúgy, mint a lőszer utántöltők, az ellenfél által is használhatóak. Elsődleges fegyvere egy géppisztoly, mely közelharcokhoz kiváló segítséget nyújt. Sparks igazán a háttérből tud a legjobban segíteni. Minél tovább tölti orvosi fegyverét, annál több életerőt tölt vissza és annál több sebzést okoz az ellenfeleknek. Azonban ha túl sokan akarunk, akkor túl is tudjuk tölteni, amitől egy időre használhatatlanná válik.



Phantom a csapat esze. Sajnos róla még nem lehet sok mindent tudni, csak ami a játék legutóbbi trailer videójából kiderül. Ez mindösszesen annyi, hogy egyik fegyvere egy kard, valamint az, hogy képes láthatatlanná válni.


A Dirty Bombról többet a játék weboldalán tudhattok meg. A játék jelenleg nyílt béta állapotban van és már elérhető Steamen.

Összes oldalmegjelenítés