EURO TRUCK SIMULATOR 2 - SCANDINAVIA - DLC TESZT


Irány a Skandináv országok!...

Az Euro Truck Simulator széria sikere töretlen, ezt mi sem jelzi jobban, hogy a második rész két éves megjelenését követően a mai napig jönnek ki hozzá kiegészítések, és a játékosok is odáig vannak a kamionozás élményéért. Nem csoda hát, hogy a fejlesztők igyekeznek a lehető legjobban bővíteni az élményt, a legutóbbi letölthető tartalommal pedig megjárjuk a Skandináv országokat is.


A kisebb méretű, keleti kiegészítő után utunk ezúttal északra visz, ahol három Skandináv országot átszelve fuvarozhatunk különféle termékeket. Pontosabban Svédország, Norvégia és Dánia játékbeli mását készítették el nekünk, amely összesen 27 új felfedezhető és bejárható várost jelent, többek között Stockholm, Malmö, Göteborg, Oslo, Stavanger, Bergen, København, Aalborg és Esbjerg. Ezekhez természetesen 12 darab új kompot és készítettek, amelyekkel könnyedén átjuthatunk az országokba. Kibővítették a szállítmányok típusait is, összesen 80 új rakományt fuvarozhatunk, amelyek között megtalálhatóak új ételek, gépezetek, építkezési elemek és ömlesztett rakományok is. Kibővült a felbérelhető AI sofőrök listája is és meglátogathatjuk a különböző Volvo és Scania kereskedőket is, hogy új típusú járműveket szállíthassunk le a megrendelőknek.


Maga a táj többnyire változatlan maradt. Leginkább most is az erdős, füves pusztás részek uralják a kilátás többségét, de egyes szakaszokon belefuthatunk fenyőerdőkbe és tavakkal tarkított tájakba is, ami mint mindig, most is meglehetősen impozánsan néz ki. A hegyes, sziklás részek alagutakkal vannak tarkítva, amelyeken élvezet keresztülhajtani, és remekül visszaadják ennek a varázslatos tájnak a hangulatát, még ha nem is egy az egyben lett átültetve a valós táj. Amit sajnáltam, hogy a városok még most is elég kicsik és nincs túl sok lehetőségünk körbefurikázni egy nagyobb városközpontot, de az összterület nagyságát elnézve ez egy elnézhető hiányosság.


Nagyon többet nem lehet elmesélni a kiegészítőről, mivel leginkább csak kozmetikai módosításokat találunk benne, de akinek nem lenne elég az alapjáték amúgy is elképesztően tágas, nyílt világa, az habozás nélkül ruházzon be az új DLC-re, mert biztosan nem fog benne csalódni.



Review score
 8.5 Akik a tenyerükön hordozzák a játékot, és megszállottjaik a kamionozásnak, azok csakis jól járhatnak ezzel a kiegészítővel, de azok, akik csak unaloműzés miatt kis időre veszik elő a játékot, azoknak nem biztos, hogy szükségük lesz a környezetváltozásra.

Összes oldalmegjelenítés