2DARK - Új indie survivor-horror az Alone in the Dark alkotójától

Nem minden szörny, ami hangzik...



Survivor-horror indie köntösben, nem egy gyakori párosítás. Úgy gondolom kicsit merész húzás, mivel többen vannak azok, akik nem díjazzák az indie játékokat, mert nem drága engine-nel készül és nem csillog-villog minden. Egyébiránt a horror, mint stílus is egy réteg, mert sokaknak az idegei nem bírják a játékmenetet. A 2DARK tehát a tökös, játékkedvelő felhasználókat fogja igazán érdekelni.

Kedv csinálónak először annyit, hogy a játék fejlesztésén dolgozik Frédérick Raynal, aki neve az első Alone in the dark-hoz és a Little big planet-hez köthető. Az új projekt a 2DARK nevet viseli.

A Glommywood stúdió egy egészen egyedi produkciót fog létrehozni. A játékmenet emlékeztethet minket a régebbi Zelda játékokra és a grafika is a jól bevált indie stílusirányzatot célozza meg: a pixelgrafikát. Ami jó az jó, meg kell hagyni.

A játékban, nemes egyszerűséggel Mr. Smith-t kell irányítanunk, akinek eltökélt szándéka, hogy a szörnyekkel és a sorozatgyilkosokkal teli épületben az ártatlan gyerekeket megmenti. Igazi kalandozás várhat ránk, titkos ajtókkal, amiknek természetesen meg kell találnunk a kulcsait, szörnyvadászat és gyerekmentés. Noha van benne fegyverünk, mégis nehéz lesz távolról leszedni az ellenfeleinket, ugyanis a karakterünket körülvevő kis auránál távolabb nem látunk a sötétség miatt. Ha valami hangot ad ki a sötétben, akkor kék karikák fogják azt jelezni a képernyőn, ám nem jó taktika az instant halálosztás, mert a zajforrás lehet egy megmenthető ifjú, de akár egy malacálarcos sorozatgyilkos is.



Még annyival bonyolódik a dolgunk, hogy ha megmentünk egy ártatlan pulyát, az nem fog hipp-hopp eltűnni mellőlünk, hanem követni majd bennünket, ami azt jelenti, hogy a játék végére (ha addig túléljük), egy egész kis óvoda lesz majd a társaságunk. Mivel egy idő után már a gyerekeket is meg kell védenünk, lehetőség lesz rá, hogy jelzéseket adjunk nekik, mint: maradj, mozogj és ssssh, azaz kuss. Tehát elkísérnek félelmetes mentő-gyilkolás kalandukban egészen a főellenségig, a rejtélyes nevű Fred-ig.



A Gloowywood jelenleg 30,000€-t próbál összekalandozni az Ulule segítségével (francia tömeg finanszírozási szolgáltatás segítségével), de ezen kívül keresnek még játékmenet programozót és pixel art designer-t is. Addig is kedvcsinálónak itt egy videó, ahol maga Frédérick beszél nekünk a 2DARK-ról.


Összes oldalmegjelenítés