IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad - Előzetes

Kipróbáltuk a készülő repülőgép-szimulátort...

A régi motorosok bizonyára emlékeznek a 2001-ben kiadott IL-2 Sturmovik nevű repülőgép-szimulátorra, amely bizony sokunkat joystickrángatásra késztett az akkor lenyűgözőnek számító grafika és az élethű repülési modell. A játékot a C1: Maddox Games rakta össze, és elmondhatjuk, hogy kiváló munkát végeztek. A folytatást már egy másik csapat, a 777 Studios készíti, akiknek a 2009-es Rise of Flight-ot köszönhetjük, így kíváncsiak lettünk, hogy vajon mi sül ki a dologból.


A játék, ahogyan a címe is mutatja, most Sztálingrádot választotta helyszínéül, amely elég sok II. világháborús filmben és játékban megjelent már, lévén a városért folytatott küzdelem monumentális volt. Mivel szimulátorról van szó, így a helyszín pontos megjelenítése egy nagyon fontos pontja a játéknak, amiről kijelenthetem, hogy abszolúte sikerült megoldani. Ehhez még társul a játék nagyszerű látványvilága is, így kijelenthetjük, hogy ezen a ponton biztosan nem lesz semmiféle probléma az IL-2-vel, azonban a program Early Acces mivolta elég erőteljesen érződik a rendszerigényen. A nemrégen nyugdíjazott Samsung R580-as notebookomon a játék játszhatatlanul szaggatott a legalacsonyabb részletesség mellett is, így a jelenlegi állapotában a játékhoz nem árt egy erős vas. Természetesen a megjelenésig még rengeteget javulhat a helyzet, így ezt kár lenne hibának felróni.


Persze a szimulátor rajongók inkább arra kíváncsiak, hogy milyen a repülési élmény. Nos, kijelenthetem, hogy nem csalódtam a programban. Igazi szimulátor-élményt kapunk a játéktól, amely visszarepít minket a szimulátorok aranykorába. Így a rajongók máris kereshetik elő a joystickokat a szekrényből, és mehet a portörlés, mert bizony ebben nem fognak csalatkozni.

Fontos még kitérni a mesterséges intelligenciára is, amelyet szintén igazán érhet panasz. Nehezebb fokozaton alaposan fel kell majd kötnünk az alsóneműt, ha méltó ellenfelei szeretnénk lenni az A.I.-nak.


A fejlesztők egy masszív egyjátékos kampányt ígérnek majd a Battle of Stalingradba, amely mellett lehet gyors játékot is, valamint többjátékos ütközeteket is játszani. Ezek jelenleg bőven rendelkeznek különböző hiányosságokkal, amelyek már csak a végleges változatba kerülnek majd bele, azonban ha hihetünk az ígéreteknek, akkor egy monumentális kampányt kapunk majd, valamint brutális 64 fős multiplayer csatákat. Jól hangzik? Ugye, hogy igen? Szerencsére, már nincs is túl messze.

Preview
A+Az IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad egy borzasztóan ígéretes szimulátor, amely elődjéhez méltó folytatásnak tűnik még így „félkész” állapotban is. A rajongók számára kötelező.

Összes oldalmegjelenítés